Προς το περιεχόμενο

Small Form Factor PCs


Paladin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης υπάρχουν και τα xpc, αυτά τα μικρά pc που έχουνε τα βασικά επάνω και τους βάζεις εσύ μνήμη και σκληρό.Με 300-400 ευρώ παίρνεις αυτό που έχει και silent τροφοδοτικό.Έίναι αθόρυβα.Πιό αθόρυβα απο τα carillon που είναι φτιαγμένα για ηχογράφηση και έχουνε μέσα ρικοφόν κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Paladin

 

Επίσης υπάρχουν και τα xpc, αυτά τα μικρά pc που έχουνε τα βασικά επάνω και τους βάζεις εσύ μνήμη και σκληρό

 

για δώσε κανα λίνκ :roll:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Τα μικρά (όχι απαραίτητα) αυτά pc, λέγονται ΗΤ PC και η δουλειά τους είναι να βρίσκονται στο σαλόνι μας και σε συνδυασμό με το ειδικό λογισμικό της MS (και όχι μόνο) φιλοδοξούν να γίνουν consumer διασκεδαστές μας, αντικαθιστώντας μέρος από τον hardware home cinema εξοπλισμό. Εξού και ο χαμηλός (σχετικά και ανάλογα βέβαια) θόρυβος...Όντως για αυτή την χρήση οι δυνατότητες που θα προσφέρει είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτες (hi definision θεάσεις κλπ..)

Προσωπικά όμως θα απέτρεπα τον οποιονδήποτε από το να επιχειρήσει να στήσει ένα σοβαρό (και όχι μόνο) audio pc σε ένα τέτοιο κουτί...(με το αναιμικό τροφοδοτικό, την motherboard με την onboard κάρτα γραφικών , τις δύο θέσεις για μνήμη, ένα slot για PCI-E και ένα για PCI κλπ...)

Αυτά εν περιλήψει...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α, βλέπω οτι το μετακινήσατε εδώ το ποστ.Λοιπόν, το shuttle xpc το έχω δεί σε έναν φίλο που το έχει πάρει.Αυτός το έχει κάνει κατεβαστήρι, ακριβώς γιατί είναι αθόρυβο.

 

Δεν είναι ακριβώς για home cinema.Τα αντίστοιχα pc για home cinema είναι πολύ πιο ακριβά και έχουν μάλλον πιό πολλά πράγματα για χρήση home cinema.

 

Αυτό έχει μέν onboard κάρτα γραφικών, αλλά παίρνει και κανονική αμα θές μιας και έχει pci-e slot.Αλλά για μουσική έτσι και αλλιώς τί να την κάνεις την καλή κάρτα γραφικών?Εξάλλου δεν θα είναι το main pc.

 

Κάρτα ήχου οι πιο πολλοί βάζουνε εξωτερική.Το τροφοδοτικό του μοντέλου που παρέθεσα είναι 240 watt.Οπότε ναί, δεν είναι για να βάλεις πολλά επάνω, αλλά για τα βασικά είναι οκ.Τα μοντέλλα που είναι 400+ ευρώ έχουνε και μεγαλύτερα τροφοδοτικά.

 

Είπαμε, το καλό είναι οτι είναι αθόρυβα.Βράδυ με την ησυχία κλπ και ίσα ίσα που ακούγεται.Είναι πολύ πιό αθόρυβο απο το πιό αθόρυβο pc που μπορείς να φτιάξεις αμα αλλάξεις ανεμιστήρια τροφοδοτικά κλπ.Γι αυτό και πιστεύω οτι θα κάνει για ηχογράφηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα μειονεκτήματά τους, περιλαμβάνονται ότι : α) μπορείς να βάλεις μόνο ένα σκληρό δίσκο (είχα δοκιμάσει να βάλω δεύτερο και μόνο φωτιά που δεν πήραν), β) ότι αν βάλεις όλες τις κάρτες που χωράνε (όχι ότι είναι πολλές), η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι αρκετά μεγάλη και τότε ο ανεμιστήρας δεν είναι αθόρυβος, γ) ότι τα motherboard που φοράνε από τη μάνα τους συνήθως είναι κατασκευασμένα από μυστήριες και άγνωστες εταιρείες που δεν έχουν καλά sites (και δεν βρίσκεις εύκολα drivers ή bios upgrades), δ) ότι τελικά δεν είναι και τόσο φθηνά, ε) ότι η συναρμολόγησή τους είναι μπελαλίδικη λόγω του ελάχιστου χώρου που διαθέτουν.

 

Ένα απόγευμα πριν ένα χρόνο, αποφάσισα να αλλάξω τους τρεις υπολογιστές που είχα στο σπίτι με τρία τέτοια (αγορασμένα από το Πλαίσιο). Και τα τρία είχαν πρόβλημα με τις Usb θύρες και χρειάστηκε (αφού είχα φάει τρεις ώρες για να τα συναρμολογήσω), να τα αποσυναρμολογήσω και να τα επιστρέψω στο Πλαίσιο και να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

 

Προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται για τέτοια μηχανήματα να σκεφτεί πολύ καλά τους περιορισμούς τους πριν πάρει την απόφαση.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Φίλε Paladin...χωρίς παρεξήγηση, όταν το θέμα μας ήταν πως θα γίνει αθορυβο το συνήθως "βαρβάτο" audio pc μας, το link σου ήταν επιεικώς άστοχο...

και η εταιρεία που το παράγει σαν multimedia center το προωθεί...το ότι υπάρχουν και ακριβότερα (σίγουρα και πολύ καλύτερα στο είδος) δεν ακυρώνει την φύση του...

όσο για το "κατεβαστήρι", ένας δικός μου φίλος πήρε ένα αρχαίο pentium 233 με 25 ευρώ, του άλλαξε ανεμιστηράκι και έκανε άνετα αυτή την δουλειά και αθόρυβα...τώρα αν για το "look" αξίζουν τόσα χρήματα το κρίνει ο καθένας από την δική του σκοπιά...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

npap, κατά την γνώμη μου παίζει ρόλο και το look.Δεν γίνεται να συνεργαστείς με έναν επαγγελματία τραγουδιστή και μουσικό γνωστό και να μπεί στο home studio σου και να βλέπει πατέντες τέτοιου είδους, εκτός και άν είναι πολύ ωραία φτιαγμένες.Είναι θέμα image.Δεν είναι καλό το ξέρω, αλλά έτσι δουλεύουν αυτά τα πράγματα.Ο άλλος θα προτιμήσει να συνεργαστεί με αυτόν που του φαίνεται πιό πολύ επαγγελματίας και πολλοί κοιτάνε και το φαίνεσθαι.Εδώ σε κάτι σχολές και studio χρησιμοποιούν pro tools μόνο και μόνο για την μούρη, όχι οτι με άλλα δεν θα είχανε το ίδιο αποτέλεσμα.Έτσι λειτουργεί ο χώρος.

 

Wow!, δεν ξέρω για αυτά που έχει το πλαίσιο, πάντως τα shuttle xpc που έχω δεί εγώ παίρνουνε μέχρι και 3 σκληρούς και έχουνε χώρο μέσα.Αλλά όταν θα θές κάτι αθόρυβο δεν κοιτάς το πόσο εύκολο είναι να βάλεις κάτι μέσα και να βγάλεις.Τα Carillon για παράδειγμα είναι pc φτιαγμένα για μουσική και είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένα που δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα.Πρέπει να κάνεις πατέντες μέχρι και για να βάλεις 2ο σκληρό.Βέβαια αυτό είναι γελοιότητα της εταιρείας, μιάς και το Carillon το χρυσοπληρώνεις.

 

Το shuttle xpc επιδέχεται μέχρι 3 σκληρούς και 2 γίγα μνήμης που είναι καλά για να τρέχεις τα plugins σου.Και δεν θεωρώ οτι είναι ακριβό. 400 ευρώ με αθόρυβο τροφοδοτικό, ενώ ένα αθόρυβο τροφοδοτικό μόνο να πάρεις για το κανονικό pc σου πάει 200+ ευρώ.

 

Επίσης δεν αντικαθιστά το κανονικό σου pc.Το χρησιμοποιείς μόνο για την ηχογράφηση φωνητικών π.χ ή κάποιου οργάνου που δεν έχει συνδεσιμότητα με το pc και που θές ένα αθόρυβο pc.Για τα μιξαρίσματα μετά και τα υπόλοιπα χρησιμοποιείς το βασικό σου pc με ότι έχεις πάνω.

 

Μιά ιδέα έριξα απλά, δεν είπα οτι είναι και σωστή αναγκαστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το shuttle xpc επιδέχεται μέχρι 3 σκληρούς και 2 γίγα μνήμης που είναι καλά για να τρέχεις τα plugins σου.Και δεν θεωρώ οτι είναι ακριβό. 400 ευρώ με αθόρυβο τροφοδοτικό' date=' ενώ ένα αθόρυβο τροφοδοτικό μόνο να πάρεις για το κανονικό pc σου πάει 200+ ευρώ.[/quote']

 

Που τους παίρνει τους τρεις δίσκους; Ποιο μοντέλο έχεις υπόψιν σου, στείλε μου κανά λινκ.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που τους παίρνει τους τρεις δίσκους; Ποιο μοντέλο έχεις υπόψιν σου' date=' στείλε μου κανά λινκ.[/quote']

 

Στο site της Shuttle λέει ότι τα μοντέλα SB81P, SN27P2 και SB95PV2 ότι έχουν τρεις 3,5" θέσεις (οι 2 είναι εσωτερικές).

 

Εδώ , στη δεύτερη φωτογραφία (του SB81P) φαίνονται κάπως καλύτερα οι θέσεις (2 κάτω από το disk-drive και μία απο πάνω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου