Προς το περιεχόμενο

delay pedal


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά, ψάχνω ένα delay pedal και θα ήθελα βοήθεια στην αναζήτησή μου τα στοιχεία που θέλω να έχει είναι τα εξής:

 

1)απλός χειρισμός (π.χ.3 κουμπιά level time repeats ή κάτι ανάλογο) γιατί είμαι λίγο βλάξ

2)να είναι αναλογικό

3)να έχει tap tempo

4)να μην πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου για να το αγοράσω (200ευρώ περίπου)

 

ps:δεν με νοιάζει αν πάμε για καινούργιο ή μεταχειρισμένο,από Ελλάδη ή από Αμερική ή εξωτερικό γενικότερα)

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν σε καίει τόσο πολύ το θέμα του tap tempo, το Memory Toy της ίδιας εταιρείας είναι πολύ ωραίο πεταλάκι (και πολύ οικονομικό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk τα πετάλια που προτείνεις τα έχεις δοκιμάσει όλα ανεξαιρέτως;

 

Πάντως το digitech που μου πρότεινες το πήρα και μου αρέσει. Μόνο που όταν λειτουργεί αποκλειστικά με μπαταρία κολλάει. Αλλά αγόρα το 1 spot και ησύχασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Επειδή το budget σου είναι αρκετά μεγάλο θα σου πρότεινα να βρείς μεταχειρισμένο ένα Strymon Brigadier παρόλο που ξεφεύγει από την περιγραφή σου.

 

Οι λόγοι:

 

1. Ναι έχει πέντε και όχι δύο knobs αλλά το Bucket Loss και το Modulation δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς καθόλου. Set and forget.

 

2.Ναι είναι ψηφιακό, αλλά πίστεψε με έχοντας δοκιμάσει πααααρα πολλά αναλογικά delays είναι εντελώς φυσικό. Ούτε ψηφιακά artifacts, ούτε όμως "κομμένο" high end για μην ακούγονται αυτά. Καμία σχέση με οποιοδήποτε Boss, TC κλπ στα οποία εγώ τουλάχιστον εύκολα αναγνωρίζω τον ψηφιακό χαρακτήρα ή τα μειονεκτήματα του.

 

3. Το κάθε αναλογικό delay έχει τελικά δικό του ήχο και θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο για να δεις αν σου κάνει. Π.χ το Deluxe Memory Man έχει artifacts, το DM2 χαμηλό headroom σκοτεινό πολύ blending (εγώ όπως το αγαπώ γι αυτά ακριβώς), το RockMan Stereo Echo πολύ compressed κ.λ.π. Μετά υπάρχουν τα DM3 και AD9 που ακούγομται πάλι διαφορετικά. Και αναφέρω τα top κατά τη γνώμη αναλογικά delays τα οποία εκτός από τη μοντέρνα έκδοση του DMM δεν έχουν κάν tap tempo. Το Brigadier είναι πολύ πιο ουδέτερο, είναι απλά ένα πολύ καλό, πολύ φυσικό delay. Πιο κοντά από ότιδήποτε άλλο θυμίζει το Rockman Stereo Echo (θυμίζω: αναλογικό τέρας με τέσσερα Panasonic MN3005) αλλά χωρίς το compression.

 

4. Το Brigadier έχει όχι μόνο tap αλλά και strum tempo το οποίο πραγματικά είναι σε άλλο επίπεδο όσο αφορά την ευκολία χρήσης.

 

5. Έχει άπειρο headroom. Φοβερά βασικό αν το χρησιμoποιείς μετά από πετάλια μεγάλης εξόδου. Μπαίνει ακόμα και μετά από preamps ή και σε effects loop ως έχει.

 

6. Είναι mono/stereo. Ακόμη και αν δεν θα το χρησιμοποιήσεις stereo live, σε ηχογραφήσεις είναι πολύ χρήσιμο option.

 

7. Έχει δυνατότητα oscillation ή οποία ελεγχεται και με το πόδι (αρ. footswitch)

 

Εγώ από τότε που το πήρα και μετά από δεκάδες delay  αναλογικά, tape και ψηφιακά το έχω μόνιμα στην πεταλιέρα. Έχω σκεφτεί μόνο μήπως το δώσω κάποια στιγμή για να πάρω το Timeline που είναι μια μεγαλύτερη έκδοση με περισσότερους ήχους και δυνατότητες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εαν βρεις μεταχειρισμενο απο seymour duncan το deja vu ειναι μια πολυ καλη περιπτωση

 

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδα αυτο τις προαλλες σε ενα περιοδικο και φαινεται να καλυπτει ολα τα point σου - δε το εχω ακουσει βεβαια οποτε απλα το αναφερω ως μια δυνατη επιλογη.

 

http://www.ibanez.co.jp/products/effect_page13.php?area_id=3&effect_id=1&year=2013&cat_id=6&series_id=99

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 για το Strymon Brigadier.

 

Το ειχα αρκετο καιρο και ειναι αρκετα ευχρηστο και απλο. Και αν εχεις τη διαθεση να το ψαξεις και λιγο παραπανω καποια στιγμη, εχει πολλες δυνατοτητες.

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου