Προς το περιεχόμενο

Ζείτε εντός ή εκτός Ελλάδας;



Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 299
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μ' αυτή την λογική κανένας δεν πρέπει να κάνει τίποτα γιατί ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν μια πράξη είναι σωστή είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και επειδή η κρίση μας είναι υποκειμενική και προσωπική είναι και εν δυνάμει λάθος. Ωραία. Ας κάτσουμε να κοιτάμε το ταβάνι.

 

Και το "αγέλης" τι ακριβώς σημαίνει; Το να κράξεις π.χ. αυτόν που παρκάρει στην θέση ανάπηρου είναι συμπεριφορά ζώου;

Μην ξεχνάς ότι "οι άλλοι" είναι περισσότεροι.

Αν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη λογική σου, την έκατσες (ευγενικη τοποθέτησις  ;D).

 

Συγχρόνως θεωρώ ότι η δημόσια αποπομπή και ρεζίλεμα και χλεύη και ότι άλλο θες, δίκην μαζικής και δια βοής λαϊκής απόφασης είναι ίδιον άλλων εποχών και άλλων νοοτροπιών.

Όσο και να ακούγονται ενίοτε θελκτικές (και από μένα δεν το κρύβω).

 

Εσύ ειδικά καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοώ και μην μου δίνεις απλοϊκά παραδείγματα.

Ήπια πάντως, ίσως για το κράξιμο κλπ, θυμάμαι παλιά που είχε κυκλοφορήσει ένα πραγματικά ωραίο αυτοκόλλητο που είχε ένα (συμπαθητικό και άμοιρο ευθυνών) Γαιδούρι και έγραφε "Είμαι Γάιδαρος, παρκάρω πάνω σε διάβαση ΑΜΕΑ". Το μοίραζαν διαδικτυακά από κάποια οργάνωση ΑΜΕΑ και πρότειναν να τυπωθεί κι να κολλιέται στα παρμπρίζ των πονηρών που παρκάρουν σε γωνίες και εκεί που οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ελπίζουν να βρουν πέρασμα για να ανέβουν σε πεζοδρόμια...

;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μεγαλύτερο κακό αν ασχοληθείς με τον κάθε "ημιάγριο" είναι ότι και θα χάσεις το δίκιο σου, τον χρόνο, την υπομονή σου και στο τέλος θα είσαι αγκαζέ με καταθλίψεις και παράπονα. Και ναι, συμφωνώ με τη ρήση κάποιου γνωστού "εγώ θ' αλλάξω το ρωμέικο, κύριε; Ναι, εσύ. Από τον χώρο και τον τόπο εργασίας σου". Αλλά, στην Ελλάδα είναι σαν το ανέκδοτο με τους Έλληνες που βράζουν στο ίδιο καζάνι στην κόλαση...όταν πας ν' ανέβεις για να πάρεις αέρα, κάποιος σε τραβάει κάτω...από την άλλη ρε συ Microvios, έχεις κάνει το 3d των muse και κάθεσαι κι ασχολείσαι με το Ελληνιστάν; που λέει ο λόγος δηλαδή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά τα λένε μέχρι που έρχονται και σπάνε κάποιο χέρι σε ατύχημα με μηχανάκι που τους νοίκιασαν χωρίς φρένα και στραβό τιμόνι, και ανακαλύπτουν πως το κοντινότερο νοσοκομείο είναι στον δίπλα νομό ή στο άλλο νησί αλλά το ακτινολογικό δεν δουλεύει γιατί δεν έχει προσωπικό, "πλάκες" κλπ

Δεν θα κάνω επ' ουδενί σύγκριση με το ανύπαρκτο δικό μας αλλά άκουσα πολλές απελπιστικές ιστορίες (και είδα και στα απελπιστικά Αγγλικά tabloid) για το NHS στο πρόσφατο ταξίδι μου από φίλους Άγγλους του οποίου οι υπηρεσίες, όπως διατείνονται, leave a lot to be desired.

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... έχεις κάνει το 3d των muse και κάθεσαι κι ασχολείσαι με το Ελληνιστάν; που λέει ο λόγος δηλαδή...

 

Επειδή δεν το αξίζουμε αυτό το χάλι, επειδή όσοι Έλληνες γνωρίζω  προσωπικά είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τους αντίστοιχους "ξένους" σε αυτό που κάνουν και ας μην τους ξέρει κανένας ή έστω λίγοι, γιατί με ότι ασχοληθούμε πραγματικά είμαστε καλύτεροι, και γιατί είναι κρίμα όλα τα καλά να τα εξαφανίζουν αυτοί που βολεύονται τόσα χρόνια τώρα με το χάλι που έχουν δημιουργήσει. Και γιατί τσατίζομαι να βλέπω όλους τους άλλους να αγαπάνε την πατρίδα τους και τη δική μας να μας διώχνει.

 

Επειδή θα ήθελα η κόρη μου αντί να ψάχνει Πανεπιστήμιο στην Αγγλία να πήγαινε στην Αθήνα αλλά και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντί να είναι "κλειστό επ' αόριστο" να είναι στα πέντε πρώτα στη λίστα της κατάταξης διεθνώς... Και αυτό δε γίνεται με καταλήψεις, απεργίες κλπ. Τι άλλο να πω βρε παιδιά, με στεναχωρεί όλο αυτό αλλά πρέπει κάποτε να το παλέψουμε. Όσοι είναι εδώ από δώ, όσοι μπαινοβγαίνουν και αυτοί όπως μπορούμε. Δεν είναι θέμα ποιος έχει δίκιο ποιος άδικο. Δεν είμαστε αντίπαλοι, ας μη αναλωθούμε σε αυτο γιατί θα χαθεί το νόημα: ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ η κατάσταση. Εγώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως ακόμα και το να συνειδητοποιούμε πως υπάρχουν γύρω μας πολλοί που δεν είναι ΟΚ με το χάλι είναι καλό. Ίσως να αρχίσουμε να φοράμε T-Shirts με μηνύματα αναγνώρισης, όπως "Εγώ δεν Παρκάρω σε διαβάσεις" ή "Χέστηκα και αν με πέρασες από δεξιά", ή "Καλύτερα στο τελευταίος στην ουρά παρά Παπάρας πρώτος".

 

Κυρίως, "μη φαγωθούμε μεταξύ μας" (είχανε ρε και χθες οι ξένοι Νίκο Ξυλούρη?)

 

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει μέρα που να μην κράξω κάφρο οδηγό, μου φαίνεται αδιανόητο να κάνουν ό,τι κάνουν χωρίς την παραμικρή συνέπεια, και το να τρώνε το κράξιμο ΕΙΝΑΙ μια συνέπεια, αποκλείεται να μην τους ενοχλεί τον αρρωστημένο εγωισμό.

 

Ο μικρόβιος τα έγραψε παρα πολύ καλά πάντως στο σεντόνι του παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σας πω ένα μυστικό: Οι κάφροι δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ρεζίλεμα, ούτε με απομόνωση, ούτε με ξύλο, ούτε με βρίσιμο. Και αυτό απλά διότι είναι πεπεισμένοι ότι οι μόνοι που δεν είναι κάφροι είναι οι ίδιοι. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι κουβέντες συντάσσονται  πάντα σε τρίτο πληθυντικό.

 

Η λύση κατ' εμέ είναι μία: Παραδοχή ότι όλοι μας είμαστε (έστω έχουμε συχνά υπάρξει) κάφροι, γεγονός το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικά κοντά στην αλήθεια. Κατ' επέκταση προσπάθεια βελτίωσης της δικής μας συμπεριφοράς και αντιμετώπισης, πριν από οτιδήποτε άλλο.

 

Είμαι κάφρος.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι κάφρος.

Θα θελες πολί φίλως.

Με πεντατονική κι ακουστική δε βγένι ώμος.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... αλλά άκουσα πολλές απελπιστικές ιστορίες (και είδα και στα απελπιστικά Αγγλικά tabloid) για το NHS στο πρόσφατο ταξίδι μου από φίλους Άγγλους του οποίου οι υπηρεσίες, όπως διατείνονται, leave a lot to be desired.

 

 

Φίλε Audiokostas, μη με παρεξηγήσεις αλλά χωρίς να σημαίνει πως το NHS είναι τέλειο και χωρίς προβλήματα, που φυσικά ΔΕΝ είναι, τέτοια πράγματα απλά δεν υπάρχουν, έχει και αυτό σκάνδαλα προμηθειών, προβλήματα με παιδάκια που πεθαίνουν από λάθος διαγνώσεις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ελλείψεις σε γιατρούς, λίγα χρήματα και πολλά άλλα, αλλά όλα αυτά, καθώς οι κριτικές των Εγγλέζων και των εφημερίδων κλπ, με το συμπάθειο πάντα, είναι όπως οι δημοσιογράφοι του Top Gear που "έκραζαν" ένα top μοντέλο Jaguar επειδή είχε "παλιάς τεχνολογίας" τηλεσκοπική κεραία ραδιοφώνου. Τώρα το παίρνουμε εμείς αυτό σαν απελπιστική κριτική, και ξεχνάμε πως το εγχώριο επίπεδο είναι το ... Pony!!! (πόσοι τα θυμάστε από το στρατό άραγε??? ψηφοφορία τώρα ή καλύτερα νέο Θέμα)

pony3.jpg.40750ed43917fa086e4a9d21440dac4d.jpg

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου