Προς το περιεχόμενο

(Ούτε) όλοι μαζί μπορούμε


trolley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιούδας (που ήταν ο Chief Financial Officer) πήρε το τιμολόγιο του μυστικού δείπνου που ήταν 42 αργύρια, και είχε ρευστά διαθέσιμα μόνο 12. Μίλησε με τον +CΕΟ+ και βασικό μέτοχο για AMK  ή για έκδοση ομολογιακού δανείου 30 αργυρίων, πήρε αρνητική απάντηση και τη συνέχεια την ξέρετε.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 419
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

το τιμολόγιο του μυστικού δείπνου ήταν 42 αργύρια, και είχε ρευστά διαθέσιμα μόνο 12.

Τι ρευστά διαθέσιμα βρε παλικάρι.

Έπαιζε πολύ πλαστικό χρήμα τότε. ;D

 

Φυσικά θα διαφωνήσω.

Ο λογαριασμός ήταν 125 αργύρια, πόσο αρκετά μεγάλο.

Για την ακρίβεια ήταν 95 αργύρια καθαρό ποσό, και 30 αργύρια ΦΠΑ (24%).

Μόλις τον πήραν στο χέρι τους οι μαθητές, την πέσαν στον Ιησού που τους πήγε σε τόσο κυριλέ εστιατόριο.

Ο Ιησούς που ήξερε ότι ο Ιούδας είχε μια εταιρεία εστίασης που είχε μερίδιο στο συγκεκριμένο εστιατόριο, του πρότεινε να αναλάβει η εταιρεία αυτή την διοργάνωση του event "Μυστικός Δείπνος", ως σπόνσορας των 12 αποστόλων, με αντάλλαγμα να τρώνε όλοι από αυτήν.

 

Ο Ιούδας συμφώνησε και πλήρωσε τον λογαριασμό με την κάρτα της εταιρείας που έτυχε να έχει μαζί του.

 

Όμως είχε μόνο 95 αργύρια μέσα ο λογαριασμός, γιατί ο Ιούδας είχε φάει τα υπόλοιπα σε γκόμενες (με την κάρτα της εταιρείας παρακαλώ).

 

Όταν κατάλαβε ότι δεν είχε να πληρώσει τον ΦΠΑ (30 αργύρια) τρελάθηκε, η κάρτα είχε χρεωθεί με 95 και ο λογαριασμός έκλεινε με 125 αργύρια.

 

Έπρεπε να βρει το ποσό, γιατί οι Ρωμαίοι εφοριακοί δεν αστειεύονταν.

 

Το βρήκε.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Μυστικός Δείπνος έγινε σε κλαμπ στην παραλιακή,  έπαιζε βανδη και ανάβεις φωτιές και ο Χριστός τους κερναγε σφηνακια με κρασί και τους έλεγε.  Φάτε πιείτε,  μαζί τα φαγανε και να τους λέτε να είναι αριστεροι για να είναι in.  Είμαι λιωμα και το πολύ πολύ να μου αφεραισουν κάνα karma.  Ζητώ το έθνος ρε και στην υγείας σας και άσπρο πάτο να πιάσεις ο Γερμαναρας ο Σοιμπλε χαχαχαχαχαχα.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, το λέω απλά και αντρίκια ότι τέτοια μαλακία δεν είναι δυνατόν να την πιστεύει λογικός άνθρωπος.

 

Και ομως ΕΔΩ ειναι το ΘΕΜΑ μας οπως ΠΟΛΥ σωστα επισημανε ο Yameth αλλα και ο Χαριλαος οταν μιλησαν για ΔΙΧΑΣΜΟ.

 

Εδω και 7 χρονια ,με το που καταρρευσε η επιπλαστη ευημερια του υπερδανεισμου (δηλ. αυτο που εννοουσαμε...."ισχυρη οικονομια"  :P)  του δημοσιου τομεα (btw ποσοι γυρω μας καταλαβαινουν οτι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ τομεας πτωχευσε και μας "καταστρεψε" ?)    και της κατανομης του σε ΟΛΟΥΣ μας αλλα κυριως στους πελατες του ενας ιδιοτυπος ΕΜΦΥΛΙΟΣ μαινεται στην χωρα μας.

 

Και οχι ΔΕΝ ειναι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  πολεμος μεταξυ των "αριστερων" και "δεξιων",οροι ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΙ ετσι κι αλλοιως και πλεον υστερα απο την ΕΦΑΡΜΟΓΗ για ΠΡΩΤΗ φορα "αριστερης" πολιτικης στη ιστορια της χωρας ΕΝΤΕΛΩΣ απομυθοποιημενοι....

 

για αυτο και δεν θεωρω ΠΟΛΙΤΙΚΟ αυτο εδω το κειμενο που τωρα γραφω

 

Eιναι ενας πολεμος μεταξυ ΛΟΓΙΚΗΣ και ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ,ενας πολεμος μεταξυ ενος,μικροτερου σχετικα φοβαμαι,κομματιου της ελληνικης κοινωνιας που μπορει να διακρινει μεταξυ αιτιου και αιτιατου ,πραγματικοτητας και μυθοπλασιας,ευθυνης και ανευθυνοτητας,υπερβολης και αληθειας,ουσιας και παραπλάνησης και ενος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ κομματιου της κοινωνιας που την ΚΡΙΣΗ δεν την χρησιμοποιησε για να ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εαυτο της στον καθρεπτη και να τον αλλαξει/βελτιωσει αλλα για να βγαλει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΠΙΛΑ απο μεσα της ταμπουρωμενη πισω απο....οτι χειροτερο εχει κρυμμενο στο DNA της η ελληνικη ψυχοσυνθεση....

 

Αρχαιολαγνεία, ψεκασμένο εθνικισμό,ψευδαισθησεις μεγαλειου, πολιτική εργαλειοποίηση νεκρών, ιδεοληψία, παπάδες, ελληνικό ήλιο,κρασι,θαλασσα και τ αγορι μου ,ΜΙΣΟΣ για τους "KΣΕΝΟΥΣ -ΕΕ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ (σημειωσατε Χ εχετε μεχρι και 3 επιλογες )  ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ",απιστευτες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΑΓΝΟΙΑ στοιχειων ,εξωφρενικη  ΑΣΧΕΤΙΛΑ για τους νομους της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, μαγκια (τσαμπα),χυδαιοτητα,ελειψη βασικου αστικου πολιτισμου,  νεοελληνικό κιτς, ελληνική αριστερή μυθολογία, κομπλεξ για καθε συνανθρωπο που "τα εχει",αποδιοπομπαιους τραγους,εκδικητικοτητα......

 

Απ’ όλα έχει αυτη η ψυχοσυνθεση , αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που δεν έχει: Ούτε ένα μόριο λογικής. Ούτε ψήγμα. Ούτε μια υποψία. Είναι γελοία πέρα ως πέρα.

 

Ειναι στην τελικη  ενας ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξυ αυτων που βλεπουν τον ΕΛΕΦΑΝΤΑ στο σαλονι και αυτων που ασχολουνται με το ΜΥΡΜΗΓΚΙ που περπαταει στο παραθυρο του WC.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Υπάρχει και κάτι ακόμα περί ίσων αποστάσεων.

Πολλές φορές ακούμε περί ίσων αποστάσεων, περί όλων των απόψεων που πρέπει να ακουστούν κλπ.

Εδώ μέσα έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα κατά καιρούς, όπως τα ακούμε και με οποιαδήποτε ευκαιρία επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους.

(Θυμήθηκα τώρα έναν που μας έλεγε ότι δεν κάνει να παντρεύονται άσπροι με μαύρους γιατί τα παιδιά βγαίνουν περίεργα επειδή ανακατεύονται οι φυλές. ;D )

 

Αυτό δεν είναι "μια ακόμα διαφορετική άποψη" που πρέπει να ακουστεί ή να γίνει ανεκτή. Είναι μια ανοησία και μάλιστα με ανατριχιαστικές προεκτάσεις.

 

Το ίδιο και αν έρθει κάποιος να μας πει ότι η γη είναι επίπεδη (ακούω ότι κυκλοφορούν τέτοιοι τύποι) ή ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό ή ότι το κάστανο που είχε πάρει ένας παπάς από τον Άγιο Παΐσιο είναι θαυματουργό.

Δεν είναι απλά "διαφορετικές απόψεις" όλα αυτά. Είναι ανοησίες που "αναβαθμίζονται" σε άποψη αποκλειστικά εντός των τειχών της συγκεκριμένης ομάδας (κάθε φορά) που τα αναπαράγει. (Και μάλιστα με φανατισμό)

 

Υπάρχει μια δικαιολογημένη απαίτηση (από την αριστερά μέχρι τη δεξιά) για αυτονόητες αξίες, για αναβάθμιση της δημοκρατίας, για δικαιοσύνη ή για καλύτερη λειτουργία του κράτους. Μπορεί να συζητήσει κανείς ποια προσέγγιση είναι αποτελεσματικότερη. Μπορεί επίσης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η οργάνωση της οικονομίας από τον ολοκληρωτικό κομουνισμό μέχρι τον αναρχοφιλελευθερισμό. Όλα αυτά είναι απόψεις.

 

Μετά υπάρχει και η τοποθέτηση που λέει ότι για την ανθρωπιστική κρίση φταίει ο ΣΚΑΙ (που κάνει ό,τι μπορεί να την παγιώσει) και ότι αρκεί να πληρώσουν 5-10 λαμόγια ("νταβατζήδες" έλεγε ένας προηγούμενος) και μετά θα σκίσουμε το μνημόνιο και μετά θα είμαστε καλύτερα, επειδή θα μας δώσουν ΔΙΣ $ οι Ρώσοι και πετρέλαιο ο Μαδούρος. Αυτό δεν είναι "μια άποψη". Είναι μια μαλακία. Είναι η πολιτική φραπελιά της εποχής. Είναι μια προπαγάνδα που βρήκε πρόσφορο έδαφος επειδή καλλιεργεί μίσος και δημιουργεί προσδοκίες για "από μηχανής" λύσεις.

Το ότι είναι ευρείας κατανάλωσης δεν σημαίνει ότι είναι άξια σχολιασμού ούτε ότι μπορεί να συζητάμε σε αυτό το επίπεδο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαιως,εγινε πληρως αντιληπτη η "ταξη" και πως εννοειται. Φως φαναρι.

 

Αν postαρες το παραπανω θεωρώντας το μακροσκελές post μου κομματικά χρωματισμένο,ενώ απλά έθιξα κάποια από τα στρεβλα τόσο απο αριστερά όσο και δεξιά,θα ήθελα με αφορμή εσένα να γραψω καποια πράγματα που αφορουν το noiz και άλλα forum..

 

Είναι φορες που νιώθω ότι αν ανεβάσω ένα βίντεο και πίσω στο στον τοίχο έχω κρεμασμένο κανά πιάτο σουβενίρ απο Μοναστηρακι με μπορντουρα αρχαιοελληνικό μαίανδρο,θα βγείτε καποιοι και θα πειτε ότι ειμαι μέλος της χ.α. και περναω απόκρυφα εθνικιστικά μηνυματα. ;D

 

Στο ελληνικό Internet,αλλά δυστυχώς και σε forum καποιων δηθεν προηγμενων θολοκουλτουρέ χωρων,η "πολιτικη ορθότητα" δεν μας αφήνει να παρουμε ούτε ανάσα..

 

Ότι και να γραψουμε είναι ρατσιστικό,αντικομμουνισμός,ισλαμοφοβία και ένα σωρό άλλες φαντασιοπληξιες αναγχρονιστικών ιδεοληψιών.

 

Κούρασε φίλοι μου αυτό το τροπάρι..

Το πλέον παραδοξο δε,ειναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να postαρω για να προβαλλω τις όποιες θέσεις μου.

Ιλαροτραγωδιες τύπου:"Το μνημειο των νεκρων της ΕΡΤ" είναι πιο εμφατικές απο οποιοδήποτε επιχειρημά μου.

 

Επισης όπως έγραψα  και πριν

 

Και δυστυχως δε βλέπω φως στο τούνελ. :(

 

Οπότε δεν εχω κάποιο κομμα να προτείνω,δε μαζεύω ψηφαλάκια για κανέναν.

 

Απλά κάποιοι που φύγαμε,παρά το γεγονός ότι ο οπλαρχηγός Καζάκος με τους τρεις μισθους μας αποκάλεσε προδότες,την πονάμε την φάση,

οι αναμνήσεις μας και οι ανθρωποί μας είναι κάτω.

 

Και παρά το γεγονός ότι έχουμε στρώσει τις ζωες μας,στην περίπτωση που για παράδειγμα ο ιμπεριαλιστής και δικτάτορας της γείτονος,απειλησει τα σύνορά μας(της στεριάς,θαλάσσια σύνορα δεν υπαρχουν λέμε ρέι  ;D)

θα έρθουμε να υπερασπιστούμε τις αναμνήσεις μας,τα χώματα που παίξαμε μικροι και τους ανθρώπους μας.

 

Υ.Γ.Τώρα που βλέπω το post μου στην προεπισκόπιση διακρινω ξεκαθαρα "στοιχεία φασίζουσας ρητορείας και εθνικιστες κορώνες",όπως θα έλεγε και ο κύριος Τσακνής ;D

Τι ζούμε ρε γμτ...

Ελπίζω κάποτε να τα θυμόμαστε και να γελαμε..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάστε και θαυμάστε

 

http://www.newsit.gr/politikh/O-Karanikas-ksanaxtypa-kai-ta-vazei-me-toys-Aristeroys-tis-genias-toy-60/740265

 

Απόσπασμα:

Προχθές στο Καλλιμάρμαρο ο Σκάι που χειροκροτούσε τα μνημόνια της ΝΔΠασοκ, και δεν λέει ακόμα κουβέντα για την διαπλοκή και τους φίλους του καναλιού που καταλήγουν στον εισαγγελέα, οργάνωσε φιλανθρωπικό ξεσάλωμα 'όλοι μαζί μπορούμε΄ όπως το '' όλοι μαζι τα φάγαμε'' , γι αυτό ''παραιτηθείτε''.

Σ αυτήν την υποκρισία και την δημαγωγία διασκεδαστής ήταν ο Σαββόπουλος Αμοράλ που αρχικά κλέβοντας τα τραγούδια του Διονύση -Νιόνιου Σαββόπουλου κατέληξε να τραγουδάει ''δεν θα περάσει ο φασισμός'', με τον Άδωνη και τον Βορίδη τον Τσεκουράτο της ΝΔ του Μητσοτάκη Ζίμενς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με χαρίλατρον και σούπερφανκ.

 

Η λογική έχει πάει περίπατο για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι το ότι, από την αρχή της κρίσης, παρουσιάστηκε (από διάφορες μεριές) η θαυματουργή εναλλακτική. Έγινε εμπόριο θαύματος. Εξαργυρώθηκε το μαγικό και έγινε ψήφος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και έχει προσωπικό κόστος το να βλέπεις μπροστά σου έναν τρομερά δύσβατο δρόμο και να μην ενδίδεις στους τσαρλατάνους που σου τρώνε τ' αυτιά λέγοντας ότι δε χρειάζεται να ζοριστείς, ότι γίνεται και πολύ πιο εύκολα. Είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσεις νηφάλια κρίση όταν ο ένας γιατρός σου λέει ότι είσαι σοβαρά άρρωστος και πρέπει να αλλάξεις τα πάντα στον τρόπο ζωής σου κι ο άλλος ότι απλά πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο και θα γίνεις περδίκι.

 

Προσωπικά δεν τα ρίχνω όλα στο λαό και την έλλειψη παιδείας. Γιατί εδώ είχαμε και έχουμε σωρεία σαμάνων - θαυματοποιών. Δεν είναι δηλαδή ένας-δυο γραφικοί με τους οποίους η πλειοψηφία γελάει. Εδώ έχουμε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που βασίστηκε για χρόνια στη συναλλαγή αυτού του τύπου. Δώσε ψήφο να σου εξαφανίσω όλα αυτά που σε δυσκολεύουν. Μόνο που δεν εξαφανίζονταν, απλά έμπαιναν κάτω απ' το χαλί και κάποια στιγμή ξεχείλισαν και τώρα δε χωράνε να κρυφτούν πουθενά.

 

Και είναι τρομερή ειρωνεία το γεγονός ότι σχεδόν όλος ο κόσμος γελάει αυτές τις μέρες με το θαυματουργό κάστανο του Παΐσιου. Γιατί το κάστανο μας φαίνεται γελοίο αλλά η υπόσχεση ότι το θαύμα μπορεί να γίνει, μας κάνει μια χαρά.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

 

 

Εδω και 7 χρονια ,με το που καταρρευσε η επιπλαστη ευημερια του υπερδανεισμου .....

 

 

 

Η λογική έχει πάει περίπατο για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι το ότι, από την αρχή της κρίσης, παρουσιάστηκε (από διάφορες μεριές) η θαυματουργή εναλλακτική.

 

ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν.

ΜΑ ΠΑΝΤΑ!

 

Σιγά που ήταν πρίν "νοήμονες" και το χασαν λόγω "κρίσης"  ;D

 

Απλά ΔΕΝ υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να φανεί και να γιγαντωθεί.

 

Ο κάθε πικραμένος απέκτησε βήμα.......

Και παλιά είχε, απλά περιοριζόταν στους 2 που καθόταν μαζί του στον καφενέ ή στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε η Κατίνα με την Κατερίνα  ;D

 

Επίσης και οι πολιτικάντηδες.

ΠΑΝΤΑ υπήρχαν λαϊκιστές/ ανόητοι ανάμεσά τους.

Απλά ΔΕΝ είχαν τέτοια ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗ.

 

Περιοριζόταν σε κάνα μπαλκόνι ή σε καμία παπαρο-ομιλία στη Βουλη.....που ΔΕΝ παιζόταν καν  ;)

 

Αν προσθέσεις και ό,τι Hoax  αναπαράγεται πλέον με αστρική ταχύτητα λόγω internet.....δεν θέλει και πολύ να δέσει το γλυκό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου