Προς το περιεχόμενο

Native Instruments Komplete Kontrol S MK3


cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

This just came in!

 

 H Νative Instruments παρουσιάζει την νέα έκδοση του Komplete Kontrol

 

 image.thumb.jpeg.76b27151f5ffe8ee5b5f82e6b02c91a2.jpeg

 

Ριζικός επανασχεδιασμός και στο surface και στο keybed με την προσθήκη πολυφωνικού aftertouch και ακόμα πιο "βαθειά" συνεργασία με

 το Komplete Kontrol Software και μεμονωμένα με το ΚΟΝΤΑΚΤ αλλά και όλα τα άλλα VST instruments, effects και suits της ΝΙ

 

 Omg!!!!! 🤣 Είμαι fan της NI, γουστάρω τα controllers της αν και δεν κατείχα ποτέ, τα έχω δοκιμάσει, τα έχουμε μάλιστα δοκιμάσει στις official noiz συναντήσεις μας αφού μας τα έφερνε απλόχερα η https://www.elina.gr/ μας, δεν το ξεχνάω και πως να το ξεχάσω άλλωστα αφού είχα κερδίσει και το Komplete 10 τότε.

 Φαίνεται ωραίο το σχέδιο με την μία μεγαλύτερη οθόνη.

 

 Ένα βιντεάκι με συνοπτικά τα καινούργια features, έχει ακόμα να σου δείχνει και την σωστή κλίμακα όταν διαλέγεις το δρόμο από το software.

 

 

 

 Eδώ το link της έκδοσης με τα 61 πλήκτρα

 https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/keyboards/kontrol-s49-s61-s88/

 

 Αντε καλώς μας ήρθε και ας πεινάμε, να δούμε και την τιμή (να γελάσουμε 🤣 Αφού το mk2 το παίρνεις 800 ευρώ το καινούργιο το βλέπω για 1200 τουλάχιστο, θα ακολουθήσει και η ΝΙ την κλιματική αλλαγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία κλπ. δηλαδή MODUS PINAME🤣χαχαχαχαχαχαχαχαχα)

  • Like 3

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, cos_dr είπε

(να γελάσουμε 🤣 Αφού το mk2 το παίρνεις 800 ευρώ το καινούργιο το βλέπω για 1200 τουλάχιστο, θα ακολουθήσει και η ΝΙ την κλιματική αλλαγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία κλπ. δηλαδή MODUS PINAME🤣χαχαχαχαχαχαχαχαχα)

Άκυρο αυτό το σχόλιο, το αποσύρω γιατί βλέπω προτεινόμενη τιμή στα ίδια επίπεδα με το mk2

 Αϊ απόλοτζαϊζ!🤣χαχααχαχαχχαχ🤣

  • Χαχα 1

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το smoother integration με τα γνωστά DAW'ς θα ήθελα να το δω στην πράξη.

 Τι εννοούν με αυτό, τι καλύτερο έχουν κάνει.

 Περιμένουμε με αγωνία τα video των reviewers.

 Δώστε μου εμένα ένα να κάνω εγώ το review.

 Δεν μου δίνουν εμένα. 🤣

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο φαίνεται. Έχει όμως κάτι καινούριο σε σχέση με το προηγούμενο; Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις καθώς τα controls του είναι περιορισμένα,  ο έλεγχος θέλει και κουμπιά ελέγχου. Ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει controllers της ΝΙ , και ίσως αυτό το integration που έχουν ετοιμάσει για συγκεκριμένα daws να καλύπτει τέτοιες ανάγκες (αλλά μόνο για daws?)

Αυτό που βλέπω πολύ θετικό ειναι το poly aftertouch. Ήθελα πάντα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, πιστεύω πως είναι πολύ εκφραστικό στο παίξιμο. Αυτή η έντονη επιθυμία με κάνει να αναρωτιέμαι πώς μία τεχνολογία που υπάρχει απο το εβδομηνταφεύγα , δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα σε consumer προϊόντα, καθε άλλο που σε πιο lowbudget προϊόντα απομονώνεται , λες και είναι κάτι που μειώνει το κόστος ( το aftertouch strip είναι μία απλή καλωδιοταινία). Το κακό στην παρούσα φάση είναι πως το poly aftertouch δεν δίνει τίποτα σε synths ειτε software ειτε hardware, εαν αυτά ακουν channel aftertouch. Αλλά εαν υπάρχει ή δημιουρεγείται η τάση για polyaftertouch, πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και οι εταιρίες να αναπτύσουν τα αντίστιχα synths.

Τώρα όσο αφορά την τιμή, μου φαίνεται ακριβούτσικο. Καλύτερα να παρω το hydrasynth που εχει και polyaftertouch 😜 Αλλά εαν αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί να κάνει το κάνει καλά, χαλαλι του. Δεν έχουν στη λίστα με τις συμβατοτητες όμως το reason οπότε για την ώρα παω πάσο😄 . Καλες προπαραγγελίες!

2 ώρες πριν, cos_dr είπε

Δεν μου δίνουν εμένα.

Τους είπες οτι είσαι ο άρχοντας των συνθεσάιζερ?

 

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E, το layout έχει καινούργιο😀 με τη νέα οθόνη και έτσι όπως είναι δομημένα τα rotary και τα κουμπάκια πάνω μπορείς να ελέγχεις όλες τις παραμέτρους και στα soft synths και στο DAW. Θεωρώ πως έχει αρκετά κουμπιά για να τα κάνεις όλα και ελέγχει επαρκώς και τα 3rd party instruments και είναι και παραμετροποιήσημο από τον χρήστη. Δεν βρίσκω εκεί προσωπικά πρόβλημα. Τώρα δεν είναι θέμα να πάρουμε ένα σύνθ αντί γι αυτό. Αυτό είναι για να κοντρολλάρουμε τα DAW και τα VST instruments και effects. Για εμένα θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο γιατί έχω χιλιάδες τέτοια🤣 και μάλιστα πάρα πολλά από αυτά της native instruments και το Κοmplete Kontrol software το οποίο το βρίσκω προσωπικά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και με έχει βολέψει πολύ για να έχω έτοιμους κατηγοριοποιημένους ήχους πολύ μάλιστα προσεγμένους προγραμματιστικά για να δημιουργήσεις on the fly. Μιλάμε για χιλιάδες ήχους. 

 

 Η τιμή είναι σίγουρα φωτιά αλλά μην ξεχνάμε πως παίρνεις το komplete select, μια πλήρη σουίτα με ήχους για όλα τα είδη μουσικής και πλήρη εργαλεία effect και mastering που άμα τα αγοράσεις μεμονωμένα θα έπρεπε να πληρώσεις τουλάχιστο 4356 € μόνο για το sofware. Καλύπτοντας και VA ήχους και όσον αφορά τους sample based ήχους, δίνουν πλέον και την ΠΛΗΡΗ ΕΚΔΟΣΗ του KONTAKT. Οι sampled based ακουστικοί ήχοι π.χ. και η μηχανή διαμόρφωσής τους δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε hardware synth λόγω όγκου δειγμάτων και της μηχανής επεξεργασίας. 

 

 Για έναν που δουλεύει με software ένα τέτοιο controller για εμένα είναι άκρως απαραίτητο, υπάρχου πολλά στην αγορά με το αντίστοιχο πρόγραμμα διαχείρισής τους, πάω ομως το NI γιατί είναι όμορφο, η γραφική απεικόνιση δε πραγματικά πανέμορφη και πολύ λειτουργική για ολο το software.  

 

Aς περιμένουμε την ΜΚ4 🤣έκδοση που πιστεύω πως το επόμενο βήμα θα είναι η προσθήκη touch οθόνης.

 

 αυτά σαν σκέψεις. 

 

 Θα έπρεπε να το ξέρουν οτι είμαι 🤣 Εγώ έπρεπε να είμαι reviewer. ΕΓΩ!! Περιμένω να με προσεγγίσουν αλλά δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι να κάνω review κάτω από 10.000 €🤣 και μάλιστα ΜΑΥΡΑ χαχαχαχαχαχα🤣

 

 

  • Like 1

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Καλο το polyphonic aftertouch, τωρα που η fatar το εχει κανει διαθεσιμο θα δουμε πολλες υλοποιησεις με αυτο.

 

 Το συγκεκριμενο controller παντως, ενω φαινεται καλοφτιαγμενο, δε με ενθουσιαζει. Δηλαδη καναμε αμαν να φυγουμε απο τις οθονιτσες και τα μενου, και θα πληρωσουμε για να ξαναγυρισουμε; 😆

 

 ΟΚ, ειναι και πως δουλευει κανεις. Για μενα παντως η ΜΕΓΑΛΗ οθονη και το  ποντικι ειναι αρχοντια. Δεν υπαρχει συγκριση. Να μιλουσαμε για ενα one knob per function synth, σε στυλ nord lead η prophet να πω μαλιστα. Χιλιες φορες να παρει κανεις το hydrasynth που αναφερθηκε.

 

 Αλλα λεφτα για να ψαχνω τα μενου, και να μου δειχνει τη Ρε μινορε με φωτακια, δε δινω. 😆

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, manosx είπε

Αλλα λεφτα για να ψαχνω τα μενου, και να μου δειχνει τη Ρε μινορε με φωτακια, δε δινω. 😆

Εε, δεν ξέρεις να ζήσεις καημένε μου.

  • Χαχα 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, manosx είπε

Αλλα λεφτα για να ψαχνω τα μενου, και να μου δειχνει τη Ρε μινορε με φωτακια, δε δινω.

E, δεν δείχνει μόνο αυτό που είναι και χρήσιμο γιατί πλέον το music production δεν έχει καν προϋπόθεση τη γνώση μουσικής θεωρίας και σε αυτό έχουν βοηθήσει αυτά τα μαραφέτια και όχι μόνο γιατί αυτή η λειτουργία με την επιλογή και την απεικόνιση κλιμάκων και συγχορδιών μπορεί να βοηθήσει κάποιον να μάθει και λίγο θεωρία αν δεν τρελαίνεται κιόλας😀 Δείχνει και τα parts, τα splits των οργάνων, ιδιαίτερα στο kontakt αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να βλέπεις το οφέλιμο των πλήκτρων ή ποια πλήκτρα είναι για αλλαγές παραμέτρων, expression και πολλών άλλων real time αλλαγών του εκάστοτε ήχου.  

 

 Εγώ πιστεύω και θα ήθελα αυτή τη λειτουργικότητα της οθόνης και είναι σίγουρο πως θα το πάρω μια μέρα, αλλά όσο περιμένω, τόσο καλύτερο να βγαίνει, γιατί έχω τα native instruments όπως είπα που έχω και είναι πάρα πολλά. 

Και τα χρησιμοποιώ. Πραγματικά τα χρησιμοποιώ😀

 

 Το hydrasynth είναι συνθ μιας γκάμας ήχων. 

 Το komplete kontrol είναι ένα controller για χειρισμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΧΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ σε αγαστή συνεργασία με το software της native instruments και των 3rd party κατασκευαστών που τους παρέχουν, controller σχεδιασμένο για να τα ελέγχεις όλα αυτά με τον καλύτερο δυνατό και κυρίως άμεσο τρόπο. 

 

 Πάω να πληρωθώ τώρα  από τη Native Instruments και θα τους πω δωστε μου τα 10.000 αλλιώς την επόμενη φορά θα σας θάψω, θα σας λιώσω με αυτά που θα γράψω, θα σας κλεισω και θα σας στείλω στην ανεργία όλους σας🤣χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

 Εγώ πάντως το θέλω. Κάποια στιγμή ...............................................

Καλως μας ήρθε και για να δούμε. εκεί πάνω δεξια στον χώρο που έχει, κοτσάρεις και ένα μικρό mouse pad αντιολισθιτικό που να μην πολυμερίζεται με τη χρήση και την πιεση και βάζεις και ένα μικρό ποντικάκι. 

 Αν και εγώ έχω χωρό για το ποντίκι δεξιά και άπό κάτω το πληκτρολόγιο και είναι και ασύρματο. 

 Τα έχω υπολογίσει όλα ώστε να μην κουνιέμαι καθόλου, που το γουστάρω προσωπικά όταν γράφω μουσική ή μελετάω. yeah!

  • Χαχα 3

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αφου γουσταρεις Native Instruments, τοτε ειναι κατανοητο που γουσταρεις και τον controller της. Εγω παλι ουτε να τη χ€σω, οποτε λογικο να μην ψηνομαι με τιποτα. 😆

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, manosx είπε

 Αφου γουσταρεις Native Instruments, τοτε ειναι κατανοητο που γουσταρεις και τον controller της. Εγω παλι ουτε να τη χ€σω, οποτε λογικο να μην ψηνομαι με τιποτα. 😆

Είναι ωραία, δεν έχεις δίκιο. Έχεις δοκιμάσει π.χ. το REAKTOR και αυτά που δίνει μέσα, δεν μιλάμε για τα modules που μπορείς να φτιάξεις μέσα του. 

Δεν ξέρω. Γούστα είναι αυτά. Αλλα το battery, το απίστευτο POLYPLEX, τα retro machines, massive, Monark, absynth, και πόσα καινούργια και ποσα αλλά. Ειτε από αναλογικά, είτε από φυσικά, είτε από digital όργανα και από τα πραγματικά απίστευτα mixing και mastering....δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος δεν γουστάρει την ΝΙ, αλλα σίγουρα το σέβομαι 😄 εγω δεν τα θεωρώ φθηνά αλλα λόγω της ποιότητας και της λειτουργικότητας αλλα και της ανοιχτής αρχιτεκτονικης είναι τσάμπα. Τσάμπα είναι. Δίνεις λεφτά για το ultimate και το controller, πόσα θα δώσεις εκεί, ούτε 2 ψωροχικιαρικα😂 και με λίγες γνώσεις και skill εχεις ολο τον μουσικό κόσμο στα πόδια σου, τουλάχιστο για μουσική παραγωγή. 

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου