Προς το περιεχόμενο

Το μουσικό γούστο ως κριτήριο ποιότητας χαρακτήρα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καμία σχέση η μουσική,με τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και μόνο με αυτό μπορεί να συγκριθεί.

Αν έπρεπε sony και καλά να κάνω ένα προφίλ χαρακτήρα απο την μουσική που ακούει κάποιος,θα λειτουργούσε αντιστρόφος ανάλογα.

Ενας ανθρωπος συχνά ταυτίζεται με ένα μουσικό είδος,όχι γιατί έτσι είναι στην πραγματικότητα,αλλά γιατί έτσι θα ήθελε να είναι.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Grey είπε

Επί του προκείμενου,και επειδή όντως είναι δύσκολο να διαφανεί,θα χαρώ πολύ αν έχω πέσει έξω στην διαπίστωση μου.Δεν αντλώ καμία ευχαρίστηση απ' αυτήν.

 

 @Ali Barout

Χρησιμοποιείς πληθυντικό ευγένειας αλλά προφανώς αναφέρεσαι σε μένα.

...Οπότε αφήνω το παραπάνω quote και το κλείνω εδώ.

Επεξεργασμένο από Grey
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
2 λεπτά πριν, Grey είπε

 

 

@Grey

Εγώ πάντως, συντάσσομαι μαζί σου.

Ή μάλλον καλλίτερα, καταλαβαίνω τι θες να πεις και επί της ουσίας και επί της αρχής, δεν διαφωνώ.

Πως να το κάνουμε και εγώ δεν θέλω να έχω παρτίδες με κάποιον που δεν είναι στα ίδια γούστα με εμένα σε όλα τα επίπεδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Grey είπε

Χρησιμοποιείς πληθυντικό ευγένειας αλλά προφανώς αναφέρεσαι σε μένα.

Δεν αναφέρομαι ειδικά σε εσένα. Χρησιμοποιώ ελεύθερα πρώτο ενικό, δεύτερο ενικό, τρίτο ενικό, πρώτο πληθυντικό, για να αραδιάσω σκέψεις που μου δημιούργησε η αρχική σου τοποθέτηση. Με την οποία δε συμφωνώ. Δεν αρνούμαι ότι κι εγώ "έχω πέσει στην παγίδα" της προκατάληψης. Απλά δεν θεωρώ ότι για τον προβληματισμό σου τον αρχικό υπάρχει κάποια απάντηση. Άλλες φορές ξέγραψα άτομα από τέτοιες προκαταλήψεις, άλλες φορές έκανα υπομονή και εξεπλάγην από άλλες πτυχές του χαρακτήρα που έρχονται σε κόντρα με το "φαίνεσθαι", είναι πολύ χαωτικοί οι άνθρωποι, εκεί θέλω να καταλήξω: Οτι οι μουσικές προτιμήσεις δεν είναι ασφαλές κριτήριο του ψυχικού βάθους ενός χαρακτήρα.

 

Δεν σε ψέγω. Γιατί όπως είπα, ισχύει κατά περίπτωση αυτό που λες στο αρχικό ποστ, αλλά ο αστερίσκος "κατα περίπτωση" είναι τεράστιος (για εμένα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτρέψτε μου μία παρένθεση.

 

Πολλοί κάνουν το λάθος να ρωτούν κάτι, out-of-context. Π.χ. αποκρύπτουν το λόγο για τον οποίο αναζητούν μία απάντηση, τον προστατεύουν από κοινή θέα. Έτσι όμως, δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση, ούτε καν σε τεχνικά θέματα, πόσο μάλλον σε θέματα σαν του παρόντος νήματος.

 

Π.χ., η ερώτηση "τελικά αξίζουν οι Focusrite;" ίσως σημαίνει "έχω 300 ευρώ και σκέφτομαι να πάρω μία", ή "αγόρασα μία, δε λειτουργεί και δεν ξέρω αν έκανα καλά" ή "έβαλα μία και ακούω απαράδεκτο ήχο" ή "θέλω να πουλήσω μία που έχω και κάνω σφυγομέτρηση" κ.ο.κ. Αυτές οι επιμέρους ερωτήσεις επιβάλλουν διαφορετική προσέγγιση και θα δώσουν διαφορετικές απαντήσεις.

 

Στο παρόν νήμα,  τι ρωτιέται ακριβώς; "Πρέπει να έχω μπάντα με ανθρώπους που ακούν την ίδια μουσική με μένα;" ή "άρχισα να ακούω ίταλοντισκο και μάλλον θα με σεντράρει ο μπασίστας μας" ή "βιώνω μία κοινωνική απομόνωση και αναζητώ κριτήρια επιλογής της νέας παρέας μου" ή "η ερωμένη μου ακούει Τερλέγκα αλλά δεν μπορώ να την χωρίσω" ή "ετοιμάζω μία διατριβή και συλλέγω στοιχεία" κ.ο.κ.

 

Και εδώ, κάθε προσέγγιση θα παράξει διαφορετικές απαντήσεις. Η "εκτός πλαισίου" διατύπωση τέτοιων ερωτημάτων έχει το αποτέλεσμα που είδα τ/μ ε, και έχω την εντύπωση ότι ο Grey έχει ενοχληθεί λίγο από τη τροπή που πήρε η κουβέντα, αλλά δεν ξέρω (δηλαδή, δεν μπορώ να ξέρω το) γιατί.

 

Τέλος παρένθεσης.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχει καμία σχέση η ποιότητα χαρακτήρα με το μουσικό γούστο, τουλαχ. έτσι όπως παρατέθηκε το "ερώτημα" , ούτε για τις ανησυχίες ούτε για τίποτα

 

και όχι δεν είμαστε κανενός είδους ελιτ εμείς εδώ μέσα που δεν ακούμε σκυλάδικα 

 

ακόμα και η "υποκουλτούρα"  , κοινωνιολογικά έχει ενδιαφέρον 

 

από κει και πέρα το εαν ο καθένας μας δεν θέλει ή δεν επιδώκει σχέσεις με άτομα με εκ διαμέτρου αντίθετα γούστα, είναι άλλη συζήτηση , αφορά προσωπικά τον καθένα και σε αυτό θα πω ότι ούτε εγώ θέλω επιδιώκω κάτι τέτοιο

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ααααα κατάλαβα τι είναι η ΤΖΑΖ

 

Είναι κάτι τούμπανα που αυτοί που τα παίζουν αντί να λένε Χάι Χατ το χάι χατ το λένε Φιουτζιμπαλ (Εννοώντας foot cymbal ίσως? ) - παρακαλώ διαφωτίστε σχετικά, ευχαριστώ! 

 

  • Like 1
  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Jet72 είπε

Ααααα κατάλαβα τι είναι η ΤΖΑΖ

 

Είναι κάτι τούμπανα που αυτοί που τα παίζουν

 

ακριβως, εδω βλεπουμε την audition που εκανε ενας τζαζμπαΝτιστας για να παικΣει μπλουΖΣ με την Στανιση στα ΔΕΙΛΙΝΑ (σΑΙζον 1989) 

 

 

  • Χαχα 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, trolley said:

Η "εκτός πλαισίου" διατύπωση τέτοιων ερωτημάτων έχει το αποτέλεσμα που είδα τ/μ ε, και έχω την εντύπωση ότι ο Grey έχει ενοχληθεί λίγο από τη τροπή που πήρε η κουβέντα

 

Μας τέθηκε μια "άσπρο/μαύρο" ερώτηση που δεν είχε τις "άσπρο/μαύρο" απαντήσεις που ενδεχομένως θα προτιμούσε να λάβει ο ΟΡ. Aν όμως δεν είναι 20 ετών (το πολύ), ε, τί περίμενε αναζητώντας επιβεβαίωση σε τέτοιους απόλυτους διαχωρισμούς; 

Προσωπικά νομίζω πως ο πραγματικός διαχωρισμός στην περίπτωσή μας, και με δεδομένο το χώρο όπου βρισκόμαστε και συζητάμε, δε θα πρέπει να γίνει στον άξονα "ποιότητα - μαλακία" αλλά στον άξονα "ενδιαφέρον - αδιαφορία".
Εμείς που συμμετέχουμε στο forum αυτό υποθέτω πως παίζουμε μουσική, συνθέτουμε μουσική, ακούμε σχολαστικότερα, σε κάθε περίπτωση η μουσική μας ενδιαφέρει ζωηρά και της αφιερωνόμαστε.

Ζουν πάαααααρα πολλοί άνθρωποι δίπλα μας που δε συμμερίζονται αυτή τη σπουδή στο ελάχιστο. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το καταλάβουμε ή να το αποδεχτούμε.

  • Like 2
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Διαβάζοντας την τροπή που έχει πάρει όλο αυτό το νήμα μου ήρθαν στο μυαλό δύο γνωμικά:

 

Το πρώτο το έχει γράψει ο Ουμπέρτο Έκο στο "Σημειολογία στην καθημερινή ζωή": Την πρώτη φορά που γνώρίζεις κάποιον δεν ξέρεις τίποτα γι αυτόν. Τη δεύτερη φορά ξέρεις τα πάντα.

 

Το δεύτερο το έχει πεί ένας φίλος: Γράψε κάτι σωστό στο ίντερνετ και κανένας δε θα ασχοληθεί. Γράψε κάτι λάθος και 100άδες θα σπεύσουν να σε διορθώσουν. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου