Προς το περιεχόμενο

laptop, midi keyboard και live


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά σε όλους,

θα ήθελα τη γνώμη σας στην εξής κίνηση:

Η κοπέλα που παίζει keyboards στο γκρουπάκι, θέλει να αγοράσει ένα keyboard, αλλά θέλει να αγοράσει επίσης και ένα laptop. Η ερώτηση είναι η εξής. Έστω ότι αγοράζει ένα laptop, το οποίο το φέρνει σε live και πρόβες, αγοράζει και ένα midi keyboard (κάποιο fatar ενδεχομένως; ), υπάρχει κάποιο midi keyboard, το οποίο να μπορείς να το συνδέσεις μεν στο laptop, αλλά να έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει κάποιους ήχους; Δηλαδή να μην είναι απαραίτητη η μεταφορά του laptop κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά να μπορεί με ένα midi keyboard, να φτιάχνει τους ήχους της στο laptop και να τους περνάει στο midi keyboard.

Θενκ γιου

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Την καλυτερη δουλεια επελεξε να κανει η φιλη σου. Το εχω δοκιμασει σε αρκετες προβες και σε 2 live το συστημα "laptop-keyboard" και δουλευει αψογα, αρκει να ξερεις ποια ειναι τα ορια των μηχανηματων ( και ιδιαιτερα του laptop, που λογω περιορισμενων "πορων" μπορει να σε αφησει στα κρυα του λουτρου εαν το πιεσεις ).

Εγω δεν χρησιμοποιω ενα "καθαροαιμο" midi keyboard, αλλα ενα yamaha psr, το οποιο εχει και δικους του ηχους. Ετσι, ανα πασα στιγμη μπορω να παιξω με το αρμονιο, χωρις να χρειαζομαι το laptop.

Προτεινω, εαν εχει το budget βεβαια, να παρει ενα αρμονιο με fair enough ηχους, ωστε να εχει και αυτο το προνομιο. Εξαλλου τα περισσοτερα keyboards εχουν και midi out.

Μια σημειωση..Πρεπει να ξερει πως μεσα στα εξοδα του laptop να υπολογιζει και την αγορα μιας καρτας ηχου, γιατι οι build in καρτες ειναι απαραδεκτες και θα την εμποδισουν να κανει σωστη δουλεια ( θορυβος, latency και ο,τι αλλο προκυψει :D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την εξωτερική κάρτα ήχου ναι, της το έχω ήδη πει, μάλλον για καμια tascam την βλέπω, καθώς το budget είναι (όπως πάντα) περιορισμένο. Βασικά έχει ένα αρχαίο Technics ΚΝ 400 νομίζω, το οποίο δεν έχω ιδέα αν έχει midi in και out. Θα το τσεκάρω όμως, να δω μήπως μπορέσει για αρχή να το χρησιμοποιεί αυτό ως κλαβιέ.

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λές να αποδηκεύονται ήχοι και στο midi controller μου φαίνεται ψιλο-κουλό και δεν έρω κατα πόσο γίνεται...

 

Αλλά εντάξει δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη κούραση να κουβαλάει και το λάπτοπ....Τα midi controllers εκτός απο ελαφρυά είναι και μαζεμένα σχετικά σε μέγεθος...

 

Βασικά πόσα λεφτα θέλει να δώσει μήπως κάνει κάτι σαν αυτό που λέει ο freemind...και τι έιδος μουσικής θέλετε να παίζετε...?

 

Γιατί αν υπάρχει η οικονομική άνεση μπορεί να δώσει διακόσια euro παραπάνω και να χτυπήσει ένα φτηνό synth-άκι του στυλ roland sh 201 (για ηλεκτρονικούς ήχους) ή τπτ Roland Juno - D και γενικά κάποιο πλήκτρο...σχετικά φτηνό...ή μεταχειρισμένο...το οποίο θα το χρησιμοποιεί ώς controller...αλλά και ώς synth μόνο του...

 

Πάντως αν το σκεφτείς .... Δεν αξίζει...Πιο πολύ κουραση θα είναι να μεταφέρει το synth παρά το midi controller και το laptop....

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά κι εγώ νομίζω ότι η ιδανικότερη λύση είναι laptop και midi, καθώς τα vst τα αλλάζει όποτε θέλει. Κλασικό ροκ παίζουμε, οπότε πέρα από πιανάκι, hammonds και κάποια απλά synths, δε νομίζω να χρειαστεί κάτι παραπάνω. Freemind, εσύ πώς την κάνεις τη δουλειά; Εννοώ πώς χρησιμοποιείς ήχους από laptop; Ανοίγεις πχ ένα Nuendo και βάζεις σε κάθε τρακ έναν ήχο, κάνοντας τους άλλους mute;

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω δημιουργησει στο Cubase ενα project στο οποιο εχω τα VSTi's που θελω και τα αντιστοιχα καναλια midi που χρειαζονται για να τα ελεγχω.

Επισης, εχω και ενα audio καναλι, ωστε να περναω απο εκει και το Yamaha σαν audio σημα, για να εχω ισορροπημενο ηχο στην εξοδο ( ισο με τα VSTi ) και να μην βασανιζομαι με καλωδια και ηχοληπτες livαδικων που βαριουνται να ψαχνουν επιπλεον καλωδια.

Απο το Yamaha οριζω σε ποιο midi καναλι δινω, αλλαζοντας το midi out απο 1 σε 16. Ετσι μπορω να τα εχω ολα ανοιχτα και απλα να αλλαζω τις ρυθμισεις πανω στο Yamaha.

Παντως, πριν βγει σε live καλο ειναι να δοκιμασει για πολλες ωρες το συστημα της, ωστε να σιγουρευτει πως το ξερει καλα, και να δοκιμασει τις αντοχες του. Σε τετοιες περιπτωσεις, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος 100% πως ολα θα πανε καλα. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μειωσεις τις πιθανοτητες να γινει κατι που δεν εχεις ξανασυναντησει και δεν ξερεις και τη λυση του.

( πχ στο τελευταιο live, αλλαξα το midi καναλι, αφηνοντας σαν τελευταια εντολη το sustain pedal, με αποτελεσμα να μεινει "κολλημενη" η τελευταια νοτα που πατησα στο VSTi..Λαθος μου, ομως το ειχα ξαναπαθει και ετσι απλα επανεφερα το καναλι και "εσβησα" την εντολη. )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A...Kαι επίσης επειδή καταλαβα ότι τώρ θα αγοράσει το laptop...αν θέλετε vista ή xp....Γιατί αν πάρετε με vista όπως είναι τα περισσοτερα laptop (αγορασα για την μανα μου και εκανα μια σχετική ερευνα αγοράς...) πιθανα να έχετε προβλημα με διαφορα προγραμματα και vst...(δεν ξέρω κατα πόσο είναι compatible όλα τα προγραμματα που χρησιμοποιούμε....cubase,nuendo ktl)

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To να αποθηκεύεις τους ήχους που χρησιμοποιείς (απο vst) στο πληκτροφόρο σου, αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει. Εκτός αν το πληκτροφόρο σου είναι και sampler και κάποιος με περίσσια υπομονής έχει κάτσει να samplάρει το όργανο που τον ενδιαφέρει.

Μια καλή, αλλά πολύ ακριβή λύση είναι το receptor το οποίο είναι ενα rack που φορτώνει vstis. Οπότε μπορεί κάποιος με ένα τέτοιο και ενα midi controller να βγαίνει στο live κύριος (ή στην περίπτωσή μας κυρία).

 

http://www.museresearch.com/receptor.php

 

Μιά άλλη λύση είναι το combo keyboard-computer εργαλείο neko/miko που θα βρείς εδώ:

 

http://www.openlabs.com

 

Και αυτό πολύ ακριβό...

 

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι να κρατήσει το technics που έχει η πλητρού σας, που μπορεί να παίξει μόνο του, και μπορεί να στείλει τα κατάλληλα midi μηνύματα σε ένα laptop με vsts, το οποίο, αν δεν το παραφορτώνει με προγράμματα και κρατάει τους σκληρούς δίσκους του "χαλαρούς" , θα σας συντροφεύσει σε πολλά live (δεδομένης και μια καλής κάρτας ήχου).

 

Φιλικά,

Terumi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω μονο ετσι μπορεις να κανεις την δουλεια.

δουλευω χρονια με αυτο τον τροπο

MIDI KEYBOARD>SAMPLER(Yamaha A4000)>SCSI Controler>P.C.

και κανω import kai export απο το P.C. στο SAMPLER η και απο το

SAMPLER στο P.C. μεσο EDITIOR(sound forge)

αυτο βεβαια απαιτει και πολυ χρονο και αρκετο χρημα για τον εξοπλισμο

τα νεας τεχνολογιας SAMPLER εχουν θυρα usb για συνδεση με P.C.

αρα SCSI Controler δεν χρειαζεσαι

το δικο μου SAMPLER ειναι rack για αυτο το λογο εχω και το

MIDI KEYBOARD εαν επιλεξεις ενα απο τα παρακατω δεν το χρειαζεσαι

συνεπως εχουμε και λεμε SAMPLER>usb> P.C

 

http://www.yamahasynth.com/products/motifes/index.html

 

http://muziekinstrumenten.tweedehands.net/synthesizers/korg-trinton-studio.html

 

βεβαια το SAMPLER θελει υπομονη και γερα νευρα διοτι κανεις import

ενα ενα

ηχο (wav) στο κλαβιε σου και περνας σε αλλο κεφαλαιο

το κεφαλαιο του προγραμματισμου.

τα σαμπλερ συνοδευονται και απο πακετα cd γεματα απο ετοιμους ηχους

κορυφαιας ποιοτητας

που μπορεις να επιλεξεις χωρις να καθεσαι με της ωρες να περνας

ενα,ενα ηχο στο SAMPLER

το SAMPLER ειναι ανωτερο απο τα preset synths τυπου technics,

yamaha prs και αλλα τετοιου ειδους KEYBOARD για τον λογο οτι

δεν εχουν μεγαλη ram στο hardware τους και η ποιοτητα του ηχου τους

ειναι χαμηλη.

για να μην την πατησεις και εσυ οπως την ειχα πατησει και εγω στο

παρελθον

εαν ειναι να αγορασεις hardware KEYBOARD παρε SAMPLER

 

+δεν θα βαρεθεις ποτε τους ηχους σου

+φορτωνεις οτι ηχο θελεις

+καλυτερη ποιοτητα ηχων

+ram που φτανει και τα 500 mb

+δεν κολαει στα live

+εποικινωνια μεσο usb η SCSI με υπολογιστη

+ μπορεις να βρεις εκατομμυρια ηχους στο ιντερνετ

η και να δημιουργισεις τους δικους σου(μεσο line in)

 

-Η τιμη τους

-αρκετες ωρες προγραμματισμου

(εαν προκειται να παρεις ηχους απο καποιο vst software synth)

 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

 

ΛΑΠΤΟΠ > ΚΑΛΗ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ>MIDI KEYBOARD

και προσευχη στον θεουλη πριν ξεκινισει το live να πανε ολα καλα :lol: :oops: :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου