Προς το περιεχόμενο

Αναγκαστική αλλαγή μανικιού σε GIBSON ή πώληση?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Καλησπέρα σε όλους..Είναι η 1η φορά που ποστάρω θέμα και παρακαλώ την επιείκια σε ό,τι κάνω λάθος ή αν δεν έχει τοποθετηθεί το θέμα στη σωστή ενότητα.Επίσης στο ιστορικό δεν βρήκα κάτι παρόμοιο..

 

  Δυστυχώς πριν 2 μήνες έκανα το λάθος να πάρω ηλεκτρική κιθάρα με λεπτό μπράτσο με αποτέλεσμα να προκύψει σοβαρός τραυματισμός στον καρπό μου λόγω κακής στήριξης..Μετά από ψάξιμο με γιατρούς κατάλαβα ότι αυτό έφταιγε αφού στην κλασική που έχω δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα..Πλέον έχω μία ηλεκτρική που δεν αγγίζω και θα ήθελα τη συμβουλή σας πάνω σε αυτό.

 

  Σκέφτομαι να βάλω παχύ μπράτσο ώστε να στηρίζεται καλύτερα ο καρπός μου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει τον ήχο της κιθάρας μου και αν αξίζουν τα χρήματα (κάτι άκουσα για >300 ευρω ισχύει?) ..Τολμώ να πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος που έχει η συγκεκριμένη ηλεκτρική ( GIBSON LES PAUL CLASSIC ANTIQUE : 1960s slim taper) και δεν θα ήθελα να την πουλήσω αλλά σε περίπτωση που αλλάξει αρκετά ο ήχος αναγκαστικά..

  Να τονίσω ότι δεν είμαι ψείρας και δεν με πειράζουν μικροαλλαγές στον ήχο αλλά όχι και κάτι τρανταχτό όμως.(ελπίζω να μην δημιουργηθεί διαμάχη με τα ξύλα πάλι).Επίσης να πω ότι αν δεν αλλοιωθεί έντονα ο ήχος δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία καθώς θα την κρατήσω.

 

  Για να μην κουράσω άλλο η ερώτηση είναι αν αξίζει κάτι τέτοιο δηλ τα 300-400 ευρω αλλαγής μπράτσου (και αν θα αλλοιωθεί αισθητά ο ήχος) ή να την πουλήσω αν και θα έχω χάσει απτη μεταπώληση τα ίδια περίπου χρήματα η ίσως και περισσότερα?

 

 

ps : Ευχαριστώ Superfunk για τις συμβουλές περί αντιμετώπισης του προβλήματος στον καρπό μου και sorry αν σε απογοήτευσα που δεν έχω strat ή tele αλλά είναι στα μελλοντικά σχέδια ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατηγορηματικά όχι, μην το κάνεις. Πούλα την και πάρε μια με παχύ 50ς μπράτσο.

Η αλλαγή μπράτσου σε set-neck κιθάρα είναι κάτι που δεν γίνεται έτσι απλά, αλλά ούτε και φτηνά, με αμφίβολα αποτελέσματα καμιά φορά.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προτείνω κάτι: Βάλε στις αγγελίες στην κατηγορία "ανταλλαγές" την κιθάρα, και ζήτα μια με χοντρό μπράτσο  ;) 

 

Μμμμ... έχω μια Kumika με χοντρό μπράτσο που θα σε βολέψει αφάνταστα, για ανταλλαγή!  ;D ;D LOL

 

Πάντως κρίμα το όργανο να μπεις σε διαδικασία αλλαγής μπράτσου. Καλύτερα πάρε κάποιο που σε βολεύει και δώστο αυτό (ή κράτα το αν σε παίρνει)

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλαγη σε set neck κιθαρα???πω μεγαλε με τιποτα δεν αξιζει εκτος αν εχεις εμπειρο τεχνιτη/μαραγκο και στο ''κανει'' κατα καποιο τροπο αλλα και παλι εγω το χω για αδυνατον ασε που μεχρι να φτιαχτει θα ξεχασεις τι παει να πει παιζω κιθαρα,οποιον και να ρωτησεις ή θα σου πει τρελο κοστος ή θα σου πει πουλα την,οποτε την πουλας κανονικοτατα και αγοραζεις αυτην που θες.. ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή θα κάνεις τη μεταμόσχευση (γιατί περί μεταμόσχευσης πρόκειται σε set neck) με αμφίβολα αποτελέσματα, ή θα την ανταλλάξεις με μία που θα έχεις ήδη σιγουρευτεί ότι ταιριάζει στο χέρι σου...

 

Στη θέση σου θα έκανα το δεύτερο... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλαγη σε μπρατσο set neck απλα δεν γινεται (γινεται δηλαδη αλλα αν καποιος δεχτει να την κανει θα σου παρει τουλαχιστον κανα χιλιαρικο ,ασε που θα πρεπει να σου φτιαξουν custom μπρατσο που ουτε θα ξερεις τι ειναι).Φυσικα αν κανεις την αλλαγη να γνωριζεις οτι η κιθαρα σου θα χασει το 80% της αξιας της.

 

Πουλα την λοιπον και αγορασε μια που να σε βολευει. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aφου σου αρέσει τόσο η κιθάρα αυτή, πούλα την και πάρε ξανά την ίδια Gibson Les Paul Classic Antique αλλά με το 50'σ μπράτσο και όχι το λεπτό 60s που εχεις τώρα.Αν δε κάνω λάθος βγαίνει και με τα 2.

 

 

Edit: Μπά άκυρο, δε τη βρίσκω...πας για άλλο μοντέλο μάλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα.......

Δεν κοιτάς τις ανταλλαγές μπας και βολευτείς κι εσύ και βολέψεις και κανέναν άλλον?

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γινεται αλλα θα σου κοστισει παρα πολυ οποτε πουλα και μη τη πειραξεις.

 

Το 50's μπρατσο ειναι πιο παχυ απο το 60's αλλα οχι και τοσο παχυ σε σχεση με αλλα μπρατσα που κυκλοφορουν στην αγορα.

 

Κοιτα εδω http://www.warmoth.com/guitar/necks/necks.cfm?fuseaction=back_profiles οι διαστασεις ειναι σε ιντσες. Το '59 ειναι (συμφωνα με αναφορες) το fat της PRS και κοντα στα χοντρα της Gibson. Eγω παιζω με FAT ο οποιο ειναι το πιο χοντρο της εταιρειας. Εδω http://www.usacustomguitars.com/contours.html σου φτιαχνουν ακομα πιο παχυ μπρατσο.

 

Δε συμφωνω οτι φταιει το λεπτο μπρατσο για οτι επαθες ακομα και αν στο εχει πει γιατρος. Χιλιαδες κιθαριστες που παιζουν με λεπτα μπρατσα δεν εχουν παθει τενοντιτιδα ή κατι αντιστοιχο. Περιπτωση φιλου ηταν ακριβως η αντιθετη με τη δικια σου. Επαθε τενοντιτιδα δυο φορες μετα απο πολυ διαβασμα κλασικης ενω ποτε δεν ειχε ή εχει προβληματα με λαιμους ηλεκτρικης διαφορων διαστασεων. Προτεινω να το ψαξεις πιο πολυ πριν πουλησεις τη κιθαρα σου, ακομα και τη τεχνικη σου και το πως τοποθετεις το χερι σου. Τελος αν θες ΠΑΧΥ μπρατσο, η κατασκευη μιας κιθαρας ειναι μονοδρομος αφου oυτε η Gibson ουτε οι περισσοτερες εταιρειες προσφερουν τοσο παχυ μπρατσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου