Προς το περιεχόμενο

Roland Juno D πρόβλημα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας έχω το Roland Juno D συνδεμένο με την focusrite saffire pro 40 και γράφω στο cubase. Λοιπόν πολλές φορές που παίζω τυχαίνει να κολλάει μια νότα και να χρειαστεί να ανοιγοκλείσω το juno D για να ξεκολλήσει. Είναι πρόβλημα κάρτα ή του juno ή του cubase? Δοκίμασα να ρίξω το buffer στην κάρτα αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Φίλε μου strikebeatsent έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα ακριβώς (με m-audio fast track pro και οποιοδήποτε synth συνδεδεμένο στο midi out της κάρτας) κι ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη.

 

Το μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι δεν φταίει το synthesizer αφού έχω δοκιμάσει πολλά(όπως επίσης έχω αλλάξει και το καλώδιο).. Άρα φταίει ή το midi out της κάρτας ή ο υπολογιστής..

 

Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψω το τεχνικό αυτό πρόβλημα (όπως μου το είχε εξηγήσει κάποιος φίλος εδώ παλιότερα) είναι ο εξής:

Οι midi πληροφορίες δεν είναι ένα συνεχές σήμα, είναι ένα σήμα midi on το οποίο ενεργοποιεί την νότα στο synth, και ένα σήμα midi off που απενεργοποιεί τη νότα όταν αφήσεις το πλήκτρο (ή όταν τελειώσει η διάρκεια της νότας στο cubase π.χ.). Για κάποιο λόγο λοιπόν το σήμα midi off δεν φτάνει πάντα στο synth, με αποτέλεσμα να "κολλάει" πολύ συχνά η νότα.

 

Από εκεί και πέρα, ούτε ξέρω πως προκύπτει το πρόβλημα, ούτε και πως λύνεται... Ξέρω όμως ότι είναι πάρα πολύ ενοχλητικό και θα ήθελα πάρα πολύ να το λύσω κι εγώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δεν απαντάει κανείς (και μάλλον δεν υπάρχει και άλλη λύση πέραν της αγοράς μις καλύτερης κάρτας ή καλύτερου υπολογιστή) εγώ σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gb/swissonic_midiusb_1x1.htm και να συνδέσω το midi out με το M3 μου... Αν κολλήσει και πάλι, τότε σίγουρα φταίει ο υπολογιστής (ή το πρόγραμμα)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω είναι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει το JUNO-D.

Δοκίμασε άλλο τρόπο σύνδεσης του οργάνου με τον Η/Υ. Εννοώ άλλη κάρτα MIDI. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις ακριβή κάρτα. Μιά απλή MIDI 1X1 απ'αυτές της M-Audio που είναι και δοκιμασμένες.

 

Εάν συνεχίσει το πρόβλημα είμαστε εδώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεπιπτόντως για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω το Korg TR Rack και θέλω να το συνδέσω με το juno για να παίζω από αυτό αλλά να ηχογραφώ στο cubase, πως θα το κάνω? γιατί προσπαθώ εδώ και 4 ώρες και δεν έχω βγάλει άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα το έκανα ως εξής:

Το midi out του juno στο midi in του TR, το midi through του TR στο midi in της κάρτας ήχου. Έτσι από το Juno θα στέλνεις midi πληροφορίες και στο TR και στο Cubase!

Τέλος το midi out της κάρτας ήχου θα είναι συνδεδεμένη στο midi in του juno για να ακούς από τα όργανά σου αυτό που έγραψες στο cubase.

 

Τώρα αν θες να κάνεις και audio εγγραφή πρέπει να συνδέσεις το Line out του TR (και του juno αν χρησιμοποιείς και τους ήχους του Juno) στο Line in της κάρτας σου. Αν χρησιμοποιείς μόνο τους ήχους του TR τότε είσαι οκ, αν θέλεις όμως και TR και Juno ήχους τότε χρειάζεσαι ένα μικρό μικτάκι όπου θα συνδέσεις εκεί όλα σου τα line out και από εκεί στο line in της κάρτας κάρτας σου...

 

Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου