Προς το περιεχόμενο

Bias σε fender deluxe reverb reissue


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει , να με βοηθήσει στο πως να κάνω bias στον ενισχυτή μου με πολύμετρο. Ο ενισχυτής φοράει τις μαμά τελικές λάμπες πάνω που φοράνε οι fender, 6V6 Groove tubes και θέλω να τις αλλάξω σε JJ 6V6. Ποια είναι η ακριβής διαδικασία ώστε ο ενισχυτής να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια είναι η ακριβής διαδικασία ώστε ο ενισχυτής να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση?

 

1.Αλλαζεις τις λυχνιες

2.Παιζεις

3.Αν σου αρεσει ο ηχος δεν κανεις τιποτα αλλο.

4.Αν δεν σου αρεσει πας σε εναν τεχνικο να σου ρυθμισει το BIAS

 

ο ενισχυτης σου ειναι ετσι κι αλλοιως αρκετα cold biased απο το εργοστασιο και δεν θα παθει τιποτα και bias να μη ρυθμισεις..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκέφτηκα και γώ στην αρχή, αλλά σε έναν οδήγο για mods σε deluxe reverb που διάβασα, λέει ότι μετά την αλλαγή των τελικών λυχνιών (JJ για την ακρίβεια είχε και στο συγκεκριμένο άρθρο), έλεγε ότι πρέπει να γίνει bias ώστε να έχει ο ενισχυτής την καλύτερη δυνατή απόδοση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...πρέπει να γίνει bias ώστε να έχει ο ενισχυτής την καλύτερη δυνατή απόδοση...

 

αυτό είναι και το σωστότερο, αλλά αν δεν δεις τις λυχνίες να γίνονται ...σαν τον κwλο της μαϊμούς (κόκκινες) δεν κινδυνεύεις.

Αν απο την άλλη ο ενισχυτής ακούγεται χάλια και ψόφιος θέλει λίγο πείραγμα το bias.

Το θέμα είναι οτι η εν λόγω εργασία είναι απο τις πιο "απαιτητικές", ιδίως αν θελήσεις να το κάνεις σωστά για βέλτιστη ακρίβεια.

Και λέω απαιτητικές γιατί αφενός θέλει λεπτές ρυθμίσεις και αφετέρου γιατί

ο κίνδυνος να φας σούτ απο το ρευμα παραμονεύει σε κάθε κίνηση...

 

...άρα τον πάς σε μάστορα...  :D

 

 

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ!!! Οι τασεις εκει μεσα πολλες φορες ξεπερνουν και τα 500 volt... ενα λαθος και οχι απλα σουτ θα φας αλλα το πιθανοτερο ειναι να μην ξαναφας γενικως....παντα δουλευεις με το ενα χερι στην τσεπη φοροντας παπουτσια με χοντρο ελαστικο πελμα ή ακομα καλυτερα να πας σε τεχνικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω ότι το rebias είναι απαραίτητο αν θες να παίζει ο ενισχυτής σου όπως πρέπει να παίζει αλλά δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι από τη στιγμή που θα ανοίξεις τον ενισχυτή ο κίνδυνος να μην ξανά παίξεις ποτέ είναι τεράστιος.

 

Ωστόσο δεν έχει καμία σχέση η ρύθμιση με τον HR Deluxe πιο πάνω, ο DRRI δεν έχει κάποια αντίσταση εσωτερικά ώστε να μετρήσεις με το πολύμετρο, πρέπει να την προσθέσεις εσύ! Too dangerous!  ;D

Ή παράλληλα στον εξόδου μετρώντας τάση ή ρεύμα (shunt method) αλλά και αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι ακραία επικίνδυνες.

 

Για να μην τον ανοίξεις καθόλου πρέπει να προμηθευτείς bias probe αλλά και πάλι θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και πόσο να ρυθμίσεις το bias για να μην ψήσεις τις τελικές ή ακόμη χειρότερα και τίποτα άλλο μαζί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταλαβα.. παντως χθες εκανα το mod με το bright cap που υπαρχει στο volume του vintage καναλιου.το αφαιρεσα και μπορω να πω οτι εχει γλυκανει ο ενισχυτης πολυ αισθητα.αυτο το διαβασα στο fenderguru αλλα το ειδα προσφατα και σε ενα video της fender για τον '68 custom deluxe reverb.σε καποιο σημειο λεει οτι αφαιρεσαν τον συγκεκριμενο πυκνωτη απο το volume για να ειναι πιο φιλικος μετα πεταλια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου