Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση digital piano με laptop για περισσότερα εφέ ήχου.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Η κόρη μου έχει ξεκινήσει να μαθαίνει πιάνο εδώ και κάποια χρόνια. Της αγόρασα το digital piano Korg B1 το οποίο διαθέτει 8 ήχους και θα ήθελα με κάποιο πρόγραμμα σε laptop αυτοί οι ήχοι να γίνουν πολύ περισσότεροι. Ένας φίλος μου είπε ότι το cakewalk της bandlab είναι πολύ καλό για αυτήν την δουλειά (και δωρεάν) και έτσι προχώρησα στην εγκατάστασή του. Η συνδεσμολογία που έχω κάνει με βάση το manual της εξωτερικής κάρτας ήχου είναι η παρακάτω

Πιάνο (με έξοδο από τα ακουστικά διότι δε διαθέτει κάποια άλλη έξοδο --- εξωτερική κάρτα ήχου U-Phoria um2 ---- laptop. 

Το πρόβλημά μου είναι ότι ακούω τον ήχο από τα πλήκτρα μέσα από τα ακουστικά της κάρτας ήχου, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη με το πρόγραμμα, έτσι ώστε να ενεργοποιήσω τα εφέ. Θα ήθελα να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση δε με ενδιαφέρει η εγγραφή ήχου, αλλά η πρόσθεση περισσότερων εφέ στο όργανο. Η οποιαδήποτε πληροφορία σας μπορεί να γεννήσει έναν καινούργιο ....John Lord...😀

together we stand,devided we fall

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά, φοβάμαι ότι δε θα γίνει δουλειά με αυτό το όχημα (Β1). Για να παίζει κάποιος στο κλαβιέ και να ακούγονται ήχοι από τον υπολογιστή, χρειάζεται επικοινωνία MIDI. Το Β1, όσες φωτογραφίες βρήκα, δε φαίνεται να διαθέτει. Αντιθέτως, το Β2, φαίνεται ότι έχει (μέσω USB). Ορίστε και φωτό.

 

image.png.434e37b12b334f209d6957122f384f45.png

Τώρα, με το Β1, μπορείτε να το ηχογραφείτε στο cakewalk και να πειράζετε τον ήχο, προσθέτοντας εφφε στην ηχογράφηση. Όμως πάντα θα είναι οι ήχοι του Β1, κι όχι των πλαγκιν.

 

Οι δρόμοι όπως το βλέπω εγώ είναι δύο. Ή αγορά/τράμπα του Β1 με Β2, που μέσω usb θα επικοινωνεί και θα δουλεύει κανονικά.

 

Ή, αγορά ενός φθηνού MIDI κοντρόλλερ (πληκτρακίου), ωστε να είναι συνδεδεμένο μόνιμα στον η/υ και να κάνει αυτή τη δουλειά.

 

(Στην ουσία ο ίδιος δρόμος είναι και οι δύο επιλογές, απλά με διαφορετικό κόστος.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κόρη σου θέλει(ς) να γίνει ο θηλυκός Jon Lord της Ελλάδας, τα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι τρία και πολύ απλά.

Βήμα 1ο: μπαίνεις στο Thomann.

Βήμα 2ο: διαλέγεις το Hammond XK4.

Βήμα 3ο: το αγοράζεις.

That's all.😌

Ακόμα κι αν η κόρη σου δεν γίνει ο νέος Jon Lord, θα σε ευγνωμονεί για πάντα.🙏

image.thumb.png.93ed1f5682881c35052563e880b0cfa0.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπε ο Αλί, η σύνδεση στον υπολογιστή γίνεται μέσω MIDI. Αν το δικό σας δεν έχει (που μάλλον δεν έχει) τότε οι συσκευές που έχουν (μόνο) δυνατότητες midi είναι αρκετά φθηνές, μιας και δεν έχουν καθόλου λογισμικό, ηχεία, προεγκατεστημένους ήχους, κτλ. - μόνο πλήκτρα που λειτουργούν μέσω άλλης συσκευής.

 

Αφού γίνει η σύνδεση με τον υπολογιστή, όπως σου είπαν, χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα, σαν το Cakewalk. Δεν αρκεί όμως αυτό. Θα πρέπει να "φορτώσει" ήχους μέσα στο πρόγραμμα, ειδάλλως πιθανό να ακούει μόνο ένα ψευτο-midi πιάνο.

 

Φυσικά υπάρχουν άπειροι ήχοι, για τα πάντα. Από free drum kits ηχογραφημένα από κινητό, μέχρι και ορχηστρικές βιβλιοθήκες ηχογραφημένες στο Abbey Road.

 

Δεν είναι όμως τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται! Μια φορά το κάνεις και το μαθες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις διευκρινίσεις. Από ότι κατάλαβα η επιλογή του korg b1 που κάναμε πριν καιρό, μας περιορίζει σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Η πιο ωραία λύση είναι αυτή που προτείνει ο waterfall (Hammond XK4) αλλά προς στιγμήν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

together we stand,devided we fall

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
4 ώρες πριν, strangekirk είπε

Από ότι κατάλαβα η επιλογή του korg b1 που κάναμε πριν καιρό, μας περιορίζει σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Ακριβώς.
 

4 ώρες πριν, strangekirk είπε

Η πιο ωραία λύση είναι αυτή που προτείνει ο waterfall (Hammond XK4) αλλά προς στιγμήν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Πλάκα σου κάνει. Πιάνο παίζει η κοπέλα. Αυτό είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι για κάποιον που παίζει πιάνο.

 

Η λύση είναι να πάρεις κάποιο πιάνο που θα διαθέτει παραπάνω ήχους ή κάποιο πιάνο που θα διαθέτει τουλάχιστον MIDI ώστε να έχει επικοινωνία με άλλα μηχανήματα - προγράμματα κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Πλάκα σου κάνει. Πιάνο παίζει η κοπέλα. Αυτό είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι για κάποιον που παίζει πιάνο.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού το έγραψα, μια και αναφέρθηκε το όνομα του Jon Lord, ο οποίος ήταν πρώτα και κύρια ένας Hammond player. Τώρα αν πατήρ και θυγάτηρ είναι fans του Lord, αργά ή γρήγορα προς τoν Hammond ήχο θα πάει το πράγμα. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους βέβαια, αλλά καλό είναι να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού και η Νο1 επιλογή, που δεν είναι άλλη από ένα Hammond.

Κατά τα άλλα, η απόκτηση κάποιου MIDI πληκτροφόρου είναι επιβεβλημένη. Απορώ πως ένα digital πιάνο του 2015-16, και μάλιστα της Korg, δεν διαθέτει MIDI. Τι πίνουν εκεί στην Korg?🙄

  • Συμφωνώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ξεκινώντας: Θα χρειαστείτε ένα αρκετά καλό λάπτοπ για να τρέξει μοντέρνα plugins και μια εξωτερική κάρτα ήχου με καλούς drivers ώστε να έχετε ικανοποιητικό latency.

 

Αν υποθέσουμε ότι τα έχετε αυτά, από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί το λάπτοπ για την παραγωγή των ήχων και υπάρχει ήδη ένα digital piano, που μπορεί να καλύψει τις πιανιστικές ανάγκες, αυτό που θα πρότεινα είναι η αγορά ενός οικονομικού midi controller, το οποίο μπορεί να έχει και faders σε στυλ drawbars, αν θέλετε να επικεντρωθείτε σε παίξιμο organ. 

 

Πχ: https://www.thomann.de/gr/arturia_keylab_essentials_61.htm

 

Μετά θα χρειαστεί assign τα διάφορα controllers του arturia στο software Hammond και θα είστε μια χαρά. 

 

 

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου, ο πωλητής/κατάστημα που δεν ενημέρωσε (με την απαραίτητη έμφαση) για το τεχνολογικά ακρωτηριασμένο όργανο (όπως γράφτηκε, είναι αδιανόητο στις μέρες μας να μην έχει MIDI σύνδεση), πρέπει να εγκαλεστεί, ακόμη και αν έχουν περάσει μήνες ή χρόνια. Είναι καθήκον του επαγγελματία να προειδοποιεί τον πελάτη, όταν ο δεύτερος προχωρά σε επιλογές που δεν θα του επιτρέψουν να φτάσει εκεί που ορίζεται από την τάξη επένδυσης/δαπάνης που κάνει.

 

Το όργανο πρέπει να πουληθεί και να αντικατασταθεί με άλλο, ίσως το Β2. Καμία άλλη επένδυση δεν έχει νόημα πριν αποκατασταθεί αυτό το ζήτημα.

 

Και ναι, αυτό που προτείνει ο Waterfall είναι η μόνη σωστή λύση διότι λύνει και το πρόβλημα του κακού πληκτροφόρου που ατυχώς αγοράστηκε, και την ανάγκη για περισσότερους ήχους, και μάλιστα προς τη συγκεκριμένη ηχητική κατεύθυνση που αναφέρθηκε.

 

Επεξεργασμένο από trolley
  • Like 1

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, trolley είπε

Κατά τη γνώμη μου, ο πωλητής/κατάστημα που δεν ενημέρωσε (με την απαραίτητη έμφαση) για το τεχνολογικά ακρωτηριασμένο όργανο

Δυστυχώς η αγορά  έγινε από του Θωμά το μαγαζί (thomann), πράγμα που δεν επαναλήφθηκε και ούτε πρόκειται να επαναληφθεί. 

together we stand,devided we fall

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου