Προς το περιεχόμενο

Fender vs. Gibson vs. everybody else (πάμε πάλι!)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μην χαλάσουμε το άλλο θρεντ (http://www.noiz.gr/index.php?topic=164472.0) και με αφορμή μια τοποθέτηση (http://www.noiz.gr/index.php?topic=164472.msg275807#msg275807), ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

 

Πιστεύω πως η Fender πάλιωσε. Τέλος.

 

Γιατί "τέλος"; Toλμώ να πω ότι η Φέντερ σήμερα σαν εταιρία είναι πιο ανανεωμένη και δραστήρια από ποτέ. Αν παρακολουθήσεις την επικαιρότητα (την δικιά της σε όργανα & ενισχυτές, και των άλλων 7-8 μεγάλων ονομάτων που κατέχει), θα διαπιστώσεις ότι επικρατεί πραγματικός οργασμός δραστηριότητας (Xώστα σε βλέπω).

 

 

Οι τέλε αξίζουν κάτι, αλλά μοιάζουν λίγο παρατημένες.

 

Τι εννοείς με αυτό; Παρατημένες από ποιους;  ???

 

 

Φυσικά παραμένει το γεγονός πως πληρώνεις πολλά και παίρνεις λίγα, όπως βέβαια και στις Gibson.

 

Θα μπορούσες κι αυτό να το διευκρινίσεις λίγο; Ίσα ίσα που με την πολιτική των δυο εταιριών, δίνοντας ένα bare minimum ποσό & παίρνοντας το όνομα "Fender" στο headstock μιας Classic Player έχεις ένα καταπληκτικό όργανο υψηλής παικτικής αξίας, ενώ παίρνοντας το όνομα "Gibson" στο headstock της φτηνότερης LP έχεις μια κιθάρα ολίγον τι... πανηγυριώτικη (κατά την άποψή μου), και με σοβαρά προβλήματα στον ανταγωνισμό από κιθάρες-θαύματα όπως πχ. οι Duesenberg.

 

Πάντως, βάλαμε μία στρατ των 1200 ευρώ στο ίδιο gear με τη δικιά μου les paul studio(epiphone μάλιστα) και για κάποιον μυστήριο λόγο ::) όλοι οι παρόντες προτίμησαν τη δικιά μου.

 

O μυστήριος λόγος ήταν απλά ότι όλοι ήταν LP+humbucker lovers, ή αν προτιμάς strat haters. Όπως και να'χει το θέμα, αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα...  :)

 

Εννοείται πως η συζήτηση είναι σε φιλικό κλίμα, αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι μερικά που γράφεις κάνουν ορισμένα φρύδια να ανασηκώνονται... προσωπικά πάντως δεν βάζω τον εαυτό μου σε καμία "μεριά", ούτε της Φέντερ, ούτε της Γκίμπσον, ούτε της Μάρσαλ, ούτε των αναλογικάκηδων, ούτε των φηφιακάκηδων κλπ κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 89
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εγω  πιστευω οτι τωρα με τον obama for president και οι 2 αυτες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εταιριες θα τα ξανασαρωσουν ολα eu,japan,mexico!

obama ρε!

Practice cures most tone issues - John Suhr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά στη Fender, όσα και να δώσεις, μόνο ποζεριά πληρώνεις...

 

Λίγο, χμ, αιρετική και υπεραπλουστευμένη άποψη, θα μου επιτρέψεις να σημειώσω.

 

πρόσφατα διάβαζα ένα τοπικ του SF για μια Baja Tele και άκουσα τα Samples... έμεινα... σκεφτόμουν πως θα ήθελα μια τέτοια κιθάρα... αλλά είναι ψύλλος στα άχυρα για να βρείς τέτοια ποιότητα στη Fender.

 

Διαφωνώ. Αν βεβαίως είναι η δικιά σου άποψη αυτή επειδή έχεις δοκιμάσει πολλές, τη σέβομαι αλλά η δικιά μου είναι διαφορετική.

 

Και ούτε τα θεοποιημένα καθαρά τους είναι τόσο φοβερά (έχω ακούσει τη δικαιολογία πως είναι για καθαρά και όχι γκάζια χιλιάδες φορές, βλακείες, άμα ξέρεις πως, μπορείς να βγάλεις ΟΛΟΥΣ τους ήχους, οι Maiden άλλωστε παίζουν με στρατ και την τελευταία φορά που θυμάμαι ήταν ΠΟΛΥ γκάζι, όχι λίγο), εμένα δεν με τραβάνε...

 

Οι στρατ που χρησιμοποιούν οι Maiden έχουν σχέση με μια απλή στρατ με άλνικο μαγνήτες όσο ένα ντράγκστερ με ένα Ι.Χ. Τα "θεοποιημένα" τους καθαρά, όπως πάντα, είναι θέμα γούστου.  ;)  Όπως και τα βρώμικά τους, και βεβαίως οι Maiden δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που τις πήραν και τις βρωμίσανε beyond recognition...  ;D

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως δεν προλαβα το θεμα και απαντησα off topic στο αλλο..  :-[

ζητω συγγνωμη γι'αυτο.

 

επι του θεματος: για μενα τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα: αναλογως τους προσανατολισμους σου διαλεγεις κιθαρα και μαγνητες. αν θες γκαζι χρειαζονται οι διπλοι και στα δικα μου αυτια οι μονοι δεν ειναι αρκετοι.

απο κει κ περα δεν πιστευω οτι μπορει καποιος να ειναι φαν της μουσικης και να μην παραδεχεται την gibson ή την fender... μονο οι φανατικοι τα κανουν αυτα... οι αλλοι, ακομα και οι πιο φανατικοι καποιας σχολης, ενιοτε θα παιξουν και με κιθαρες της αλλης σχολης. ο gilmour επαιζε με les paul στο the wall tour. o kurt cobain ηχογραφησε και με ibanez les paul copy. oι μεταλικα παιξαν και με τελε. αφου αυτοι ξεπερασανε τα κολληματα τους, κ εμεις μπορουμε.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απάντησα σε κάποια από αυτά... μήπως όμως είναι κακή ιδέα αυτό το θέμα?

 

πάντως εγώ διευκρινίζω, στο χρηματικό, δεν πιστεύω πως μία LP Studio υστερεί, και δεν βλέπω υψηλή παικτική αξία στην Classic Player... είναι γούστα.

 

Οι τέλε είναι παρατημένες με την έννοια πως όσοι είναι παλιοί και ξέρουν την αξία τους την εκτιμούν... σήμερα συζητούσα με ένα παιδί αυτό το θέμα, οι περισσότεροι νέοι δεν τους ρίχνουν δεύτερη ματιά (μέγα λάθος κατ' εμέ)

 

Ο μυστήριος λόγος δεν ήταν αυτός, σε ένα πλήθος 5 ατόμων που οι 3 παίζαν στρατ, μόνο ο ιδιοκτήτης προτίμησε τη δικιά του στρατ... μάλλον κάτι άλλο έφταιγε...

 

άλλωστε, ούτε εγώ είμαι φεντεράς ή γκιμπσονάς, κάθε εταιρεία έχει συν και μείον... απλά βρίσκω πολλά μείον να τα ξεχνούν εδω μέσα, και αγανακτώ με τη μονομερή υποστήριξη που λαμβάνουν οι Fender από εδώ...

 

:) :) :)

Gibson Les Paul Goth: Dream guitar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μου εκανες την ερωτηση πριν λιγο καιρο, θα σου ελεγα Gibson.

Τωρα ειμαι εδω.

 

http://www.hailwood-guitars.de/assets/s2dmain.html?http://www.hailwood-guitars.de/00000098b409eab02/index.html

 

και εδω.

 

http://www.synergyguitars.com/nik-huber-guitars/nik-huber-dolphin-guitars-gallery.htm

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω  πιστευω οτι τωρα με τον obama for president και οι 2 αυτες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εταιριες θα τα ξανασαρωσουν ολα eu,japan,mexico!

obama ρε!

 

Μπα, οπως ειχε πει και ενας γνωστος, "οι Μεξικάνες Fender φτιάχνονται στο Μεξικό από Μεξικανούς εργάτες ενώ οι Αμερικάνικες Fender φτιάχνονται στις Η.Π.Α. από Μεξικανούς εργάτες επίσης".  ;D

 

Εγω παντως παλια δεν μπορουσα με τιποτα να ακουω φεντερ στρατ, ειδικα σε φεντερ ενισχυτη, μου ακουγοντουσαν σαν τενεκεδες!  ;D

Τωρα τελευταια ομως εχω παιξει/ακουσει 2-3 στρατ και εμεινα  :o

Οποτε δυο τεινα συμβαινουν... ή εχουν αρχισει να βγαζουν κιθαρες και για τα αυτια μου και τα χερια μου (  ;D ), ή επειδη αρχισα να γερναω, μου ακουγοντε καλες, καθοντε και καλα στο χερι.

ΔΙΔΑΓΜΑ- οι φεντερ απευθυνοντε σε κουφογερους σαν εμενα  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή θεωρείς ότι μια classic player δεν είναι τιποτα σπουδαιο για τα λεφτα της ενώ με lp studio είναι?

 

για αυτό που θέλω εγώ και μου αρέσει, ναι.

Gibson Les Paul Goth: Dream guitar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου