Προς το περιεχόμενο

Αγορά Les Paul Classic


Προτεινόμενες αναρτήσεις

και γιαννη για να δεις οτι δεν εισαι αντικειμενικος και εχεις τρελο κολλημα με τις tokai και γενικα με φτηνες λυσεις εναντι των ακριβων και σιγουρων θα σου κανω εδω κατω copy paste καποιες απο τις τελευταιες αποψεις σου οι οποιες δεν εχουν ΚΑΜΙΑ λογικη και κανενα σοβαρο επιχειρημα εκτος απο μια τυχαια φωτο που εβγαλε ενας μαλακας στο gear page.

 

κοιτα τι εχεις πει και πες μου αν εχω αδικο:

 

Οι Ιαπωνικες Τοκαι σαν κατασκευη κυμαινονται απο λιγο χαμηλοτερα των Γκιμπσον Καστομ Σοπ' date=' μεχρι λιγο υψηλοτερο απο την καλυτερη Γκιμπσον καστομ σοπ.[/color'] 8O

 

Οποιαδιποτε μη καστομ σοπ Γκιμπσον ειναι (σε χαρακτηριστικα ξυλων/σωματος κτλ) καθαρα υποδεεστερες μιας Ιαπωνικης Τοκαι/Εντουαρντς/Γκρεκο. 8O

 

Μονο μια "διαλεγμενη" στανταρ και μια "διαλεγμενη" καστομ ηταν ισαξιες με την Τοκαι.(αυτο και αν ειναι προκαταλλειψη και κολλημα)

 

ολες τις gibson classic και standard τις εβγαλες αχρηστες μπροστα στην μια και μοναδικη στον κοσμο tokai! :lol: :lol: (κανω και λιγο πλακα ετσι δεν ειρωνευομαι.. :wink: )

 

Μαονι ονδουρας + Βραζιλιανικη τριανταφυλλια στην ταστιερα > Γκιμπσον Καστομ σοπ.

 

Μακρυτερος τενοντας + χωρις τρυπες σωμα > Γκιμπσον στανταρ.

 

Κολλημα με φθηνες κιθαρες? --->

 

Μετρια Τοκαι περιπου ιδια τιμη με μια ΛΠ κλασσικ.

Tokai LS380 2500GBP+ 8O

 

Μπορεις να πιστευεις οτι θελεις, εγω απλα παραθεσα καποιες αποψεις , δεν ειπα ΠΟΤΕ ποια ειναι καλυτερη κιθαρα, απλα ανεφερα καποια θεωρητικα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα στα χαρτια μεταξυ καποιων μοντελων, και την εμπειρια μου μεταξυ καποιων κουπιων που εχω δοκιμασει/αγορασει.

 

Τωρα αν επειδη θα πληρωσω 2000ευ για μια ΛΠ στανταρ ισοδυναμει με το οτι κοιταω την ποιοτητα και δεν εχω κολημα με φθηνες λυσεις σε σχεση με το να δωσω 1000-1200ευ για κατι αλλο... τι να πω.

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Έχω την εντύπωση (χωρίς να θέλω να θίξω κανένα) ότι είστε εντελώς παράλογοι

Διότι :

1) όταν κάποιος λέει π.χ. θέλω μια Gibson ,θέλει μια GIBSON ΟΧΙ ΜΙΑ TOKAI

2) μια κιθάρα πχ Gibson δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τον τρόπο κατασκευής

και από τα ξυλά που φοράει αλλά και από τη μεταπολιτική άξια , από τη ψυχική ανάταση που δίνει σ αυτόν που την κρατάει , από την εμφάνιση που πολλές φορές παίζει μεγάλο ρόλο ( γι αυτό και τα κλασικά σχήματα αντιγράφουν οι εταιρίες ενώ ίσος θα μπορούσαν να βγάλουν τον ίδιο ήχο μέσα από αλλά σώματα ) και τελικά όλα αυτά δημιουργούν το κάτι παραπάνω (ίσος να το λένε και μύθο όπου μέσα από αυτόν ο παίκτης γουστάρει ).

Με την ίδια λογική δε πρέπει να φοράμε ρούχα αλλά κελεμπίες διότι και με αυτές καλύπτουμε τη λειτουργική άξια των ρούχων .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορθώς τα λες αν και τα γράφεις καθήμενος. Διότι και εμένα μου γουστάρει η Greco αλλά πήρα LP standard faded και υσήχασα. Πρώτον γιατί ήταν αυτό που ήθελα δηλαδή Gibson (ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, απλά ήθελα μόνο Gibson, και Gibson πήρα και ηρέμησα). Δεύτερον γιατί έχω ακούσει κι άλλες LP style καλύτερες & χειρότερες, ακριβότερες & φθηνότερες, καλές & κακές για τα λεφτά τους κλπ κλπ κλπ και τελικά ότι άλλο και να έπαιρνα πάλι δεν θα είχα Gibson που ήθελα. Τρίτον μόνο ένα πράγμα δέχομαι ότι δηλαδή αν η αξία της είναι εκεί που είναι για αυτό το "μοναδικό" που νιώθεις (αλλά όταν παίζεις με LP έτσι είναι) ότι σου δίνει. Θαρρώ είναι υπερεκτιμημένη αλλά είναι ένα ΘΡΥΛΙΚΟ όργανο. Είναι Gibson LP....

Είμαι λάτρης των Γιαπωνέζικων κατασκευών Fender strat και λοιπών Fender Gibson copies με κάποιες έχω παίξει, είναι τέλειες σαφώς και κάποιες φθηνότερες, αλλά από την άλλη είναι και η Gibson LP....

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά γιατί δεν βγαίνει κανένας να προτείνει στον φίλο μας να πάρει τελικά μια Rockinger tele?

Αφού όλοι μας εκεί θα καταλήξουμε μια μέρα, όταν ωριμάσουμε, γιατί να μην τον γλυτώσουμε από χρόνο και χρήμα?

Και γω πραγματικά είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να πουλήσω την anderson που ακριβοπλήρωσα και να πάρω μια rockinger anderson με 500 ευρώ που να μαμάει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδες δεν βλεπω να διαφωνουμε πουθενα, και ελπιζω σε καμια περιπτωση να μην με παρεξηγησες Τακη :)

 

Το θεμα ειναι να σου αρεσει το κουπι, οποιος και να ειναι ο λογος. Απο την αλλη βεβαια, η Γκιμπσον εχει αλλον εναν λογο να ειναι απαραδεκτη....

 

...

...

δεν βγαζει τελε :D

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν είπε κανείς σε κανέναν να μην αγοράσει Gibson ρε παιδιά! ¶μα θέλει ας αγοράσει... Ούτε κανείς από όσους υποστηρίξαμε εναλλακτικές λύσεις είπε θύματα όσους παίρνουν Gibson!

O παραλογισμός των οπαδών των πολύ ακριβών οργάνων είναι πως μόλις κάποιος πει "Υπάρχουν και άλλες λύσεις που ηχητικά θα σε καλύψουν και με το παραπάνω" απαντάνε "Ναι αλλά δεν είναι Gibson, Suhr, Anderson..."

 

Και όχι φίλε guitaristas το επιχείρημα-παράδειγμα με τα ρούχα που παραθέτεις είναι απλά αληθοφανές και στο αποδεικνύω:

Δεν καλύπτουμε τη λειτουργικότητα των ρούχων φθάνοντας στις κελεμπίες, απλώς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι ανάγκη να φοράμε Lacoste, όταν με τα μισά χρήματα η μπλούζα που θα πάρουμε θα διαφέρει μονάχα στην στάμπα με το κροκοδειλάκι!

 

Και κάτι ακόμα: Αν κάποιος αγοράζει κιθάρες με πρώτιστο κριτήριο την μεταπωλητική αξία τους και όχι με βάση τον ήχο που θέλει και το playability ...κάτι δεν πάει καλά. Θα δεχθώ όμως 100% όσους μιλάνε ξεκάθαρα για την εμφάνιση και το mojo και παραδέχονται ότι αυτό τους οδηγεί να "σκάσουν" τα 2 ή 3 χιλιάρικα! Και θα ήταν ψέμα αν δεν παραδεχόμουν κι εγώ πως μια Gibson Custom την πιάνεις και νομίζεις ότι κρατάς κόσμημα...ενώ μια Tokai, Epiphone, Edwards κλπ δεν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδες δεν βλεπω να διαφωνουμε πουθενα' date=' και ελπιζω σε καμια περιπτωση να μην με παρεξηγησες Τακη :) [/quote']

 

τι ειναι αυτα που λες τωρα ρε κουβεντα κανουμε! :wink: :)

εδω δεν εχουμε παρεξηγηθει ουτε μια φορα με τον superfunk που εχουμε κανει τον πολεμο κινας vs αμερικης καθημερινο φαινομενο με εσενα θα παρεξηγηθω για μια ..κοντριτσα; :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά γιατί δεν βγαίνει κανένας να προτείνει στον φίλο μας να πάρει τελικά μια Rockinger tele?

Αφού όλοι μας εκεί θα καταλήξουμε μια μέρα' date=' όταν ωριμάσουμε, γιατί να μην τον γλυτώσουμε από χρόνο και χρήμα?

Και γω πραγματικά είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να πουλήσω την anderson που ακριβοπλήρωσα και να πάρω μια rockinger anderson με 500 ευρώ που να μαμάει![/quote']

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

δεν αντεξες τελικα. τα ειπες ολα.. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου