Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, έχω αποφασίσει να μη συμμετέχω πλέον στο φόρουμ - πρέπει να ανταποκριθώ σε διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις και παράλληλα πρέπει να αρχίσω να ξεπερνάω τα διάφορα μετεφηβικά μου σύνδρομα τα οποία εδώ μέσα θεριέυουν. Όμως, κάτι ότι πολλές φορές σας έχω κουράσει, κάτι ότι χρίσθηκα "modulator", νομίζω ότι πρέπει να γράφω λίγα λόγια για το ποια είναι η γνώμη μου για το noiz. Ένα είδος καλοπροαίρετης κριτικής για όποιον θέλει να τη λάβει υπ'όψιν του.

 

Πιστεύω ότι ο yameth είναι ένας εμπνευσμένος οραματιστής: σε μία περίοδο όπου η αγορά και η κοινότητα της μουσικής στην ελλάδα δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γίνεται, ξεκίνησε αυτό το site με σκοπό να δημιουργηθεί content χρήσιμο σε όσους θέλουν να έχουν άποψη για την τεχνολογία της μουσικής. Εκτιμώ και σέβομαι αυτή την προσπάθεια.

 

Όμως έχω καταλήξει να πιστεύω ότι ένα φόρουμ ΔΕΝ είναι ο κατάλληλος τρόπος για τη δημιουργία και συντήρηση εγκυκλοπαιδικού content, ειδικά σε μία χώρα όπου η σχέση των πολιτών με την τεχνολογία είναι πραγματικά αναιμική. Εδώ και πολύ καιρό, στο noiz μπαίνει όποιος θέλει και γράφει ότι θέλει, συχνά αγνοώντας θεμελιώδεις αρχες για τον γόνιμο διάλογο, συχνά περιφρονώντας τη γνώμη ανθρώπων που είναι ολοφάνερα εμπειρότεροι, συχνά περιφρονώντας ακόμη και τους ιδιωτικούς θεσμούς που έχουν τα φόρουμ ανά τον κόσμο (όπως αυτός του modulator). Έτσι, αντί το noiz να μοιάζει με μία βιβλιοθήκη στην οποία μπορεί να μπει κανείς και να ερευνήσει, μοιάζει περισσότερο με τραίνο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, και το οποίο πρέπει κανείς να καβαλήσει με την ελπίδα ότι σε κάποια θέση κάποιου βαγονιού θα υπάρχει κάποια χρήσιμη και μισοξεχασμένη πληροφορία. Σε αυτό το φαινόμενο έχει συμβάλλει και η καταστροφική συμπεριφορά παλαιότερων modulators οι οποίοι θιγόμενοι από κάποια πράγματα, έκριναν σκόπιμο να διαγράψουν κακόβουλα σημαντικό όγκο πληροφοριών από παλαιότερες συζητήσεις.

 

Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι σε ένα τραίνο κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες : από τον Ιχνηλάτη μέχρι την Κότσα, μέχρι τον Harilatron και όλους ενδιάμεσα, συναναστράφηκα δικτυακά πολλούς ανθρώπους που στην ιδιωτική μου ζωή θα ήταν δύσκολο να συναντήσω και να εκτιμήσω - αλλά όπως ξέρουν όσοι έχουν ταξιδεύσει πολλές φορές με το τραίνο, αυτές οι γνωριμίες είναι ασταθείς: ποτέ δεν ξέρεις σε ποια στάση θα κατέβει αυτός με τον οποίο μιλάς. Παρ' όλα αυτά, κάνοντας χρήση ενός μίνι-ταλέντου που έχω στην εκφορά του γραπτού λόγου, επιχείρησα πολλές φορές να μπολιάσω τα ιδεολογήματα που κυκλοφορούν στην μουσική κοινότητα με μία δόση όσων αντιλαμβάνομαι ως αλήθεια. Μερικές φορές όντως επικοινώνησα, άλλες φορές αποδείχτηκε ότι είμαι σε λάθος βαγόνι.

 

Παρά την επιμονή που με χαρακτηρίζει, ομολογώ ότι πλέον αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αντικείμενο σε αυτή την προσπάθεια διότι το φόρουμ δεν λειτουργεί πλέον σαν φόρουμ μουσικής τεχνολογίας, αλλά σαν πεδίο ιδεολογικών αντιπαραθέσεων που χαλάνε τη διάθεση όλων. Αυτοί οι καυγάδες οφείλονται κατά τη γνώμη μου στο ότι εφ' όσον τα μέλη δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συζητήσουν για μουσική ή τεχνολογία, υπάρχει περίσσεια ενέργειας για να διατεθεί σε αψιμαχίες και ύβρεις.

 

Παρ' ότι πολλά μέλη το περνάνε στο ντούκου, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δεκάδες μουσικά θέματα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ποτέ, ολόκληροι τομείς μουσικής τεχνολογίας που δεν έχουν θιγεί. Μία κοινότητα (δικτυακή, έστω) πρέπει να διέπεται από κοινές αρχές και κοινούς στόχους, αλλιώς δεν είναι καθόλου "κοινότητα", ούτε καν "παρέα". Εδώ μέσα κανείς δε συμφωνεί "επί της αρχής" με κανέναν για τίποτε - δεν μπορούμε καν να συζητήσουμε τι είναι ελληνική μουσική, ή αν πρέπει να πληρώνουμε για το software που χρησιμοποιούμε.

 

Έτσι, οι συζητήσεις κάνουν έναν αέναο κύκλο γύρω από τα ίδια και τα ίδια, ενώ τριγύρω (σε άλλες χώρες) νέες μουσικές γενιούνται καθε χρόνο, ονόματα που εδώ μέσα δεν τα ξέρει κανείς διότι "δεν παίζουν ροκ" ή "ακούμε μόνο κατεβασμένα mp3". Αντίστοιχα, σε τεχνολογικό επίπεδο κάποιοι ακόμη ψάχνουν ποιο είναι το καλύτερο vst για drums ενώ όλοι θα του πούνε ότι είναι το BFD διότι πράγματι αυτό είναι το καλύτερο από όσα κυκλοφορούν "σπασμένα", ενώ το πραγματικά καλύτερο δεν ξέρει κανείς ποιο είναι (τρία χρόνια περιμένω να το πεί κάποιος).

 

Αυτή η θεματική στασιμότητα ούτε σαν μέλος με καλύπτει, ούτε μπορώ να την παραβλέπω για πάντα. Αλλά ούτε και εσείς μπορείτε - γι' αυτό υπάρχουν συνέχεια εκνευρισμοί και αντιπαραθέσεις. Κάποιοι με έχουν κατηγορήσει για εριστική συμπεριφορά ή απόλυτες θέσεις (το αντίθετο του "σχετικές", υποθέτω), αλλά ας γνωρίζετε (πλέον) ότι οι περισσότερες από τις "εκρήξεις" μου ήταν πολύ καλά μελετημένες και ελεγχόμενες, έτσι για να νοστιμίσει η συζήτηση (και θεέ μου, πόσο ανάγκη το είχε μερικές φορές...). Δεν είχα ποτέ αίσθηση πραγματικά προσωπικής αντιπαράθεσης με κανέναν, είμαι βέβαιος ότι όλοι είσαστε καλοί συνεπιβάτες, αλλά εγώ τώρα θα κατέβω και θα δείτε (λυπάμαι, αλλά πρέπει να το πω) ότι κανένα από τα προβλήματα του φόρουμ δεν θα λυθεί, αλλά μάλλον όλα θα χειροτερεύουν διαρκώς, εφ' όσον παραμένουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα.

 

Ασφαλώς, θα συνεχίσω να παρακολουθώ, για τη χαρά της ανάγνωσης και την μικρή πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια αξιοποιήσιμη πληροφορία, αλλά δεν θα συμμετέχω πλέον γράφοντας με το παρόν nickname - αν ποτέ επιστρέψω, θα είναι με άλλο nickname και άλλη δικτυακή μουτσούνα. Ευχαριστώ για όλα.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 91
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για το λίγο που σε πρόλαβα μου άρεσε πάντως.Το μόνο απόλυτο που θυμάμαι ήταν τα vista. :P Θέμα αντιλογίας κ μια απόλυτη γνώμη ή και ακραία αντίθετη πρέπει να υπάρχει.Όπως υπάρχει το άσπρο πρέπει να υπάρχει κ το μαύρο σε όλες τις ανθρώπινες "σχέσεις".Θα λεγα πως αυτό το φόρουμ θέλει πολυχρωμία πλέον.Θέλει λίγο εμφάνιση απο "Τίρανα" βρε παιδί μου :P

 

Kαλη επαγγελματική(εξτρά ???)πορεία...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή συνέχεια eye.

 

Όσο τα είπαμε, καλά ήταν(αν και πλακωνόμασταν συνήθως) :)

 

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες (για το τέλμα που είναι το φόρουμ τελευταία) στο οποίο φταίει και ο κόσμος που μπαίνει(βέβαια φόρουμ είναι, λογικό είναι να υπάρχει ετερόκλητος πληθυσμός), αλλά στο ότι δεν έχουν συζητηθεί κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, πιστεύω ότι περισσότερο φταίει η διάθεση αυτών που έχουν την γνώση να το κάνουν.

 

Άρθα δεν έχουν ανανεωθεί. Πληροφορίες δεν δίνονται-θυμάμαι ακόμα το θέμα για τον ήχο του μπάσου στην μίξη και τις ελάχιστες απαντήσεις που δώθηκαν μιας και οι περισσότεροι επιδώθηκαν στο να λένε ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Φυσικά και υπαρχουν κάποιες γενικές γραμμές, στις οποίες πρέπει κάποιος να πατήσει για να μπορέσει να εξελιχθει και να ψαχτεί αργότερα. Παρολαυτά οι απαντήσεις ήταν "δεν υπάρχει-το κάνεις όπως ταιριαζει"-σώπα είναι η απάντηση, προφανώς θα ψάξω πως ταιριάζει καλύτερα, αλλά εγώ ο άσχετος θα πρέπει να μάθω ποιες είναι οι συχνοτητες του μπασου. Βέβαια θα μου πεις-τράβα πάρε ένα βιβλίο και μάθε, αλλά στην τελική ποιός είναι ο ρόλος ενός φόρουμ, αν όχι η διατύπωση των γνώσεων του καθενός?

 

Αν ήταν έτσι, να παρατησουμε το ποστάρισμα, να κάνουμε ένα άρθο με ξερή βιβλιογραφία για κάθε όργανο και τελείωσε το πράμα.

 

Θα τα πούμε στον μέλλον ;)

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το λίγο που σε ξέρω, είδα οτι είσαι άτομο με γνώσεις και με λόγο που δεν έχει ως σκοπό μόνο την απάντηση ή την υπόδειξη, αλλά έχει ως σκοπό να βάλει τους αναγνώστες σε προβληματισμό.

 

Εννοείται πως ένας προβληματισμός έχει σε τελική ανάλυση σχεδόν πάντα θετικό αποτέλεσμα αφού ο ίδιος ο αναγνώστης μπαίνει σε μια διαδικασία αναζήτησης που τον βοηθά κυρίως στο να απαντήσει απο μόνος του τα σχετικά ερωτήματα που τον "βασανίζουν"

 

Να που και με τις τελευταίες σου λέξεις πάλι σε ένα προβληματισμό μας βάζεις....

 

 

Καλή συνέχεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν είχαμε καμία προσωπική συναναστροφή, με λυπεί το γεγονός ότι ο eye αποχωρεί μιας και εκτιμούσα πολύ την παρουσία του στο Noiz. Αν μη τι άλλο, ήταν ένα μέλος με γνώσεις και σίγουρα προσέθετε πολλά σε όποια συζήτηση συμμετείχε. Το ταλέντο του στο γραπτό λόγο ήταν προφανές και τα κείμενά του απολαυστικά (ακόμα κι αν αποτελούσαν αντικείμενο διαφωνίας).

 

Ομολογώ ότι δεν συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό του περί της κατάστασης στο Noiz. Και το λέω γιατί ανά περιόδους διαπιστώνεται μια "κατάπτωση" του forum αλλά πάντα βρίσκεται η φόρμουλα και το ξεπερνάμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε αυτό το γεγονός, πρέπει να προσπαθούμε όλοι για βελτίωση σε κάθε τομέα. Ποιός ξέρει, μπορεί τα καλύτερα να μην έχουν έρθει ακόμα.

 

Καλή συνέχεια Wow! και καλή επιτυχία σε οτιδήποτε κι αν κάνεις στο εξής... ;)

 

Φιλικά,

Alchemist

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα και εγώ να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, ώντας νεαρό μέλος του forum. Αρχικά, καλή επιτυχία στον eye και καλή συνέχεια. Κατά δεύτερον, θα διαφωνήσω λίγο σχετικά με τον χαρακτήρα και τον ρόλο του forum. Εγώ, όταν ξεκίνησα να μπαίνω, το έκανα με σκοπό να λύσω κάποιες απορίες μου χωρίς να χρειαστεί να διαβάζω τόνους βιβλία και κυρίως για να ανταλλάξω απόψεις με άλλα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και τη μουσική τεχνολογία. Αυτό νομίζω ότι το forum το έχει πετύχει. Ακόμη και αν υπήρχαν και υπάρχουν καυγάδες, αντιπαραθέσεις και πολλές φορές εριστικά σχόλια, νομίζω ότι υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που πραγματικά γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Ακόμα και σε μία παρέα, σε μία μπάντα, διαφωνίες και καυγάδες υπάρχουν. Το θέμα είναι τί επιλέγει ο καθένας να κρατήσει: τη γόνιμη αντιπαράθεση ή την απλή επίδειξη γνώσης; Εγώ προσωπικά κρατάω το πρώτο από το forum και το δεύτερο, όταν γίνομαι δέκτης τέτοιας συμπεριφοράς, προσπαθώ να το αγνοώ. Ακόμη και αν δεν το καταφέρνω, όμως, δεν πειράζει. Αρκεί που γνωρίζεις ή μάλλον που πιστοποιείς ότι εκεί έξω υπάρχουν άτομα με διαφορετικό σκεπτικό, γούστα, συμπεριφορά. Αυτό νομίζω ότι το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό το forum και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

Eye μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά στο εξωτερικό, αλλά δεν συμβαίνει αυτό μόνο στα forum και στην διάχυση της γνώσης περί μουσικής τεχνολογίας. Είμαστε πίσω, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Προσπάθειες σαν αυτή εδώ, μας βοηθάνε να κάνουμε βηματάκια προς τη σωστή, πιστεύω, κατεύθυνση. Όπως και να έχει, εύχομαι το τρένο σου να σε πάει εκεί που θέλεις στη συνέχεια...

 

Υπογραφή....Πρίφτης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην κάνω τα σπαστικά που γίνονται κάθε φορά που κάποιος λέει ότι δεν έχει χρόνο και πέφτουμε όλοι πάνω του να του πούμε "ΟΧΙ, ΜΕΙΝΕ!!!!", θα αρκεστώ στο να σου ευχηθώ να είσαι καλά eye, και καλή συνέχεια σε όλα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως eye σε θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο και ενδιαφέρον πρόσωπο. Πάνω από όλα χαιρόμουνα την σχετική απολυτότητα  ::) με την οποία έξεφραζες τις απόψεις σου. Και αυτό γιατί μου έδινες έτσι το δικαίωμα να απαντώ με τον ίδιο τρόπο σε όσες από αυτές διαφωνούσα (γιατί υπήρξαν πάρα πολλές με τις οποίες συμφωνούσα  ;) ).

 

Από την άλλη σε καταλαβαίνω διότι βρισκόμαστε περίπου στην ίδια ηλικία και γνωρίζω τις αντιφάσεις που μπορεί να προκαλέσει στην άμεση κοινωνική ζωή μας η δραστήρια συμμετοχή σε ένα φόρουμ, στο οποίο υπερτερούν οι εικοσάρηδες.

 

Όσον αφορά το χαρακτήρα που έχει πάρει το φόρουμ όπως το παρουσιάζεις, πιστεύω ότι "έστιν Γιαμέθειος οφθαλμός ος τα πανθ΄ορά".

 

Και αν είναι να βγει κάτι καλό από αυτό το τόπικ ας είναι σε αυτό το σημείο.

 

Εγώ πάντως έχω να προτείνω κάποια πράγματα αν ανοίξει θέμα επ΄αυτού.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου