Προς το περιεχόμενο

Hardware η Software?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους, εχω να κανω μια ερωτηση,επειδη θελω να παρω οργανο.Εδω να σας πω οτι και εγω ειμαι λιγο ασχετος (οχι με την μουσικη) αλλα με τα synths και την τεχνολογια μουσικης.Εχω εναν γνωστο ομως ο οποιος επιμενει στο οτι αν παρω 2 midi controller (ενα με βαρυκεντρισμενα - πιανου και ενα με κλαβιε αρμονιου), μια επαγγελματικη και πολυ καλη καρτα ηχου,και τα συνδυασω με pc και software,δεν εχω καμια αναγκη να παρω Synth η Worksation η τελοσπαντων Hardware.Οταν του ειπα καλα ολα αυτα αλλα με τα live τι θα γινεται?Μου απαντησε...Θα παιδευεσαι λιγο αλλα στο τελος θα παιζεις αυτα που θες....Πειτε μου γνωμες γιατι το καλοκαιρι θα παω να ακουμπισω τα ευρουδακια μου και μην κανω καμια βλακεια. Ευχαριστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου φίλε. Δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν. Έτσι και αλλιώς δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "live". Αν "live" είναι η εμφάνιση στο τοπικό κλαμπάκι ή σε σκυλάδικο όπου η λέξη midi είναι άγνωστη, ή όπου το στήσιμο ενός καλού φορητού midi setup θα ερμηνευόταν σαν "παραξενιά", τότε είσαι υποχρεωμένος να πάρεις ένα φορητό workstation.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου, ¶ρη από την Αρκαδία! :)

 

Πριν σου πω ό,τι έχω να σου πω, πρέπει να σου πω ότι ο φίλος σου, σου απέκρυψε και κάτι άλλο. Σου απέκρυψε το γεγονός ότι ένα pc δεν είναι πάντα σταθερό ειδικά όταν μιλάμε για μουσικές εφαρμογές και θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα όχι μόνο σε live καταστάσεις, αλλά και στο σπίτι σου. Είναι πολλά τα παιδιά που αντί να γράφουν μουσική, περνούν ατέλειωτες ώρες προσπαθώντας να λύσουν τεχνικά θέματα.

 

Το ερώτημα που έθεσες καίει πολλούς μουσικούς και έχει τεθεί και από πολλούς άλλους σε πολλά άλλα sites. Πολλοί θα σου πουν πολλά, άλλα, η μία και μοναδική αλήθεια με πολύ απλά λόγια και χωρίς να μπλεχτούμε ιδιαίτερα με τεχνική ορολογία, έχει ως εξής:

 

Αν αποφασίσεις να δουλέψεις με pc :

Χρησιμοποιώντας pc, θα πρέπει να προσέξεις να αγοράσεις ό,τι πιο κορυφαίο υπάρχει σε επεξεργαστή ( όχι λιγότερο από 3,6 GHz σε κάθε περίπτωση ), μνήμη RAM τουλάχιστον 2 GB, 2 σκληρούς δίσκους όσο το δυνατόν μεγαλύτερης χωρητικότητας, τον έναν για το Λειτουργικό Σύστημα του pc και τον άλλον για την αποθήκευση της δουλειάς σου, έτσι ώστε αν χρειστεί να κάνεις format να μην χάσεις την αποθηκευμένη στο σκληρό σου δίσκο δουλειά, την πιο επαγγελματική κάρτα ήχου και τελευταίας τεχνολογίας που θα βρεις στην αγορά, ένα midi keyboard έως και 88 πλήκτρα αν θέλεις να έχεις την έκταση του πιάνου, μία οθόνη μεγάλη ( όχι μικρότερη των 19 ιντσών ), ένα ζευγάρι monitor ηχείων και δύο ή και περισσότερα επαγγελματικά μουσικά προγράμματα από την πληθώρα που υπάρχει στην αγορά για την κάλυψη των διαφόρων και πολύπλευρων αναγκών σου που από μόνο του ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προσφέρει και από εκεί και πέρα σε software μορφή από ήχους μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς και σε ενδιαφέρει προσωπικά. Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα αγοράσεις ξεχωριστά και να κάνεις τη συνδεσμολογία εσύ και αφού θα έχεις κάνει νηστεία και προσευχή για να λειτουργήσουν όλα ομαλά, τότε, να τα βάλεις όλα σε λειτουργία. Για ένα επαγγελματικό set up kai νόμιμα αγορασμένο να ξέρεις από τώρα πως θα ξοδέψεις περίπου 5.000 ευρώ.

 

Αν αποφασίσεις να δουλέψεις με Music Workstation:

Music Workstation, δηλαδή στα ελληνικά Μουσικός Σταθμός Εργασίας, το οποίο σημαίνει ότι το αγοράζεις, το βάζεις στην πρίζα και ξεκινάς δουλειά κατευθείαν, το οποίο επίσης σημαίνει ότι έχει ενσωματωμένα τα πάντα, Κeyboard, Controllers, Λειτουργικό Σύστημα, Sequencer, Sampler, Χιλιάδες Ήχους, Οθόνη,... και δεν θα χρειαστεί να συνδέσεις εσύ απολύτως τίποτα πλην της πρίζας. Με μία και μοναδική αγορά έχεις τα πάντα σε ένα μηχάνημα το οποίο μπορείς να το παίρνεις και να πηγαίνεις ακόμα και σε live στα βουνά και τα λαγκάδια. :) Το κόστος ενός music workstation έχει πολύ μεγάλη διακύμανση, ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες. Μπορείς να αγοράσεις ένα πολύ φθηνό music workstation των 1. 700 ευρώ ( πχ. Korg Triton Extreme ), των 2. 500 ευρώ ( πχ. Roland Fantom, Korg Triton Studio ) και φυσικά αν βαστάει η τσέπη σου να αγοράσεις την κορυφή των κορυφών, δηλαδή το OASYS της KORG, το οποίο αποτελείται από 3 αναλογικά και ψηφιακά synthesizers συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Karma ( 2ης γενιάς ) και για πρώτη φορά σε music workstation με έγχρωμη οθόνη αφής 10.4'', συνολικής αξίας 6.500 -8.500 ευρώ ανάλογα από πού θα το αγοράσεις και από το αν θα πάρεις αυτό με τα 76 πλήκτρα η αυτό με τα 88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα.

 

 

Το δίλημμα που θα σε απασχολήσει είναι το εξής:

 

Το pc προσφέρει περισσότερες τεχνικές λειτουργίες από ό,τι ένα music workstation, πχ περισσότερα διαθέσιμα Tracks στο Sequencer για ηχογράφηση, σε αντίθεση με ένα music workstation που συνήθως έχει 16 Midi και 16 Audio Tracks. Αν το κάθε κομάτι σου ξεχωριστά θέλεις να αποτελείται από περισσότερους από 16 Midi ήχους και 16 Audio ήχους, τότε, ή θα αγοράσεις ένα ξεχωριστό sequencer και θα το συνδέσεις με το workstation ή θα προτιμήσεις τη λύση του pc. To music workstation, όμως, είναι 100% σταθερό και δεν θα σου παρουσιάσει ποτέ προβλήματα ασυμβατότητας των μηχανημάτων και του software που περιλαμβάνει, μιας και όλα είναι προεγκατεστημένα και ελεγμένα από την κατασκευάστρια εταιρία, έτσι ώστε να συνεργάζονται τα πάντα μεταξύ τους 100% αρμονικά.

Και έρχεται το δίλημμα τώρα :

Να αγοράσω όλα τα εξαρτήματα ξεχωριστά μόνος μου στήνοντας το δικό μου audio pc, το οποίο θα μου παρουσιάζει προβλήματα, αλλά, θα μου δίνει περισσότερες τεχνικές δυνατότητες, ή να προτιμήσω ένα music workstation που δεν θα μου παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα, αλλά, θα έχω λιγότερες τεχνικές δυνατότητες;

 

Δημιουργούμε μουσική. ¶ρα, το παν είναι ο Ήχος που φτάνει πρώτα σε μας και κατόπιν στους ακροατές. ¶ρα θα πρέπει να μας ικανοποιεί. Ό,τι κι αν ακούσεις από διάφορους, να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου ότι τον επαγγελματικό και ζεστό ήχο που δίνουν τα hardware αναλογικά και ψηφιακά synthesizers, δεν θα τον πάρεις ποτέ από κανένα pc σε μορφή software.

 

Με άλλα λόγια :

 

1. Pc με περισσότερες τεχνικές δυνατότητες και λιγότερο ποιοτικό Ήχο ή

2. Music Workstation με λιγότερες τεχνικές δυνατότητες, αλλά, ποιοτικό, κορυφαίο και επαγγελματικό Ήχο;

 

Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου...

 

Ελπίζω να σε βοήθησα, ¶ρη... :)

 

 

ΥΓ: Κάτι που προσωπικά συστήνω σε πολλούς, είναι να περάσεις μερικές μέρες δίπλα σε κάποιον που χρησιμοποιεί απιοκλειστικά pc και σε κάποιον που χρησιμοποιεί αποκλειστικά music workstation, για να μπορέσεις να καταλάβεις από κοντά, πέρα από το ποια από τις 2 λύσεις καλύπτει τις μουσικές σου ανάγκες, με ποια από τις 2 λύσεις μπορείς ο ίδιος προσωπικά να δουλέψεις άνετα. Πολλοί μουσικοί - ειδικά πληκτράδες - βρίσκουν πιο εύχρηστο για πολλούς λόγους ένα music workstation, ενώ κάποιοι άλλοι που έχουν το μικρόβιο του κομπιουτερά, προτιμούν το pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια κι απο μένα.

 

Θα σου πω καθαρά την προσωπική μου άποψη. Το να επενδύσεις σε hardware το θεωρώ πλέον άσκοπο. Με την πρώτη λύση που σου είπε κι ο φίλος σου θα δεις οτι οι δυνατότητες σου θα είναι τεράστιες. Φαντάσου ότι με 1-2 cd sound library θα έχεις όλους τους ήχους του workstation σου. Που να μαζέψεις δηλαδή καμιά 200 cd. Όσο αναφορά τα live δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα, αλλά κι εσύ πόσα live θα κάνεις το 6μηνο? 2-3-περισσότερα? Μπορεί στην τελική για αρχή να βολευτείς με κάποιου γνωστού keyboard. Βέβαια υπάρχει και η λύση του second hand. Υπάρχουν πολλές προσφορές και ευκαιρίες.

 

Βασικά δημιούργησε μια καλή βάση για το σπίτι και για το live όλο και κάποια λύση θα βρεις.

 

Johnny.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποίησε όλες τις τεχνολογίες.

Προσωπικά θα ξεκινούσα με software και θα έπαιζα τα πάντα και ότι βρω μέχρι αηδίας. Μετά απο καιρό -και με τη μέθοδο της επαγωγής :lol: - θα κρατούσα τα "συγκεκριμένα" soft εργαλεία που θα γούσταρα αλλά θα είχα και μια αποκρυσταλωμένη -πλέον- άποψη για το πως θέλω να είναι το hardware που χρειάζομαι...

μονάχα τότε θα το αγόραζα. 8)

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

hi...στηνω επαγγελματικα pc σε μουσικους( και για live..).. επισης ο ιδιος ειμαι πληκτρας ...επειδη αυτο που θες να κανεις σηκωνει πολυ κουβεντα και η αποφαση θα πρεπει να παρθει με βαση τις αναγκες σου,αν θες παρε με τηλ. να τα πουμε πιο αναλυτικα και πιο σοβαρα...το τηλ. μου ειναι ********.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hi...Επειδή και εγώ κατασκευάζω synth ...επίσης ο ίδιος είμαι κιθαρίστας και παίζω με διάφορα ονόματα ...γνωστός και ως "Φαντομάς". :lol: πάρε με τηλέφωνο και άσε τους άλλους να ρωτάνε στα διάφορα φόρα... :lol:

 

Φιλικά και με μια μεγάλη δόση πλάκας :lol:

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα δεν ξέρουμε τι μουσική θέλεις να φτιάξεις. Και καταρχήν, θέλεις κυρίως να παίζεις μουσική ή να ενορχηστρώνεις;

 

Αν αποφασίσεις να δουλέψεις με pc :

Χρησιμοποιώντας pc' date=' θα πρέπει να προσέξεις να αγοράσεις ό,τι πιο κορυφαίο υπάρχει σε επεξεργαστή ( όχι λιγότερο από 3,6 GHz σε κάθε περίπτωση ), μνήμη RAM τουλάχιστον 2 GB, 2 σκληρούς δίσκους όσο το δυνατόν μεγαλύτερης χωρητικότητας, τον έναν για το Λειτουργικό Σύστημα του pc και τον άλλον για την αποθήκευση της δουλειάς σου, έτσι ώστε αν χρειστεί να κάνεις format να μην χάσεις την αποθηκευμένη στο σκληρό σου δίσκο δουλειά, την πιο επαγγελματική κάρτα ήχου και τελευταίας τεχνολογίας που θα βρεις στην αγορά, ένα midi keyboard έως και 88 πλήκτρα αν θέλεις να έχεις την έκταση του πιάνου, μία οθόνη μεγάλη ( όχι μικρότερη των 19 ιντσών ), ένα ζευγάρι monitor ηχείων και δύο ή και περισσότερα επαγγελματικά μουσικά προγράμματα από την πληθώρα που υπάρχει στην αγορά για την κάλυψη των διαφόρων και πολύπλευρων αναγκών σου που από μόνο του ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προσφέρει και από εκεί και πέρα σε software μορφή από ήχους μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς και σε ενδιαφέρει προσωπικά. [/quote']

 

Τα χαρακτηριστικά αυτά ξεφεύγουν από τα τυπικά με τα οποία θα μπορούσε να δουλέψει. Εγώ π.χ. δουλεύω με το πολύ τα μισά από όλα αυτά. Παρεπιμπτώντος, έχετε δει πολλά workstation με 19" οθόνη; Μη τρελαινόμαστε με την τεχνολογία.

 

1. Pc με περισσότερες τεχνικές δυνατότητες και λιγότερο ποιοτικό Ήχο ή

2. Music Workstation με λιγότερες τεχνικές δυνατότητες' date=' αλλά, ποιοτικό, κορυφαίο και επαγγελματικό Ήχο;[/quote']

 

Ο ήχος του PC είναι πλέον στη χειρότερη περίπτωση εφάμιλλος με τον ήχο ενός ψηφιακού workstation και αναβαθμίζεται πολύ πιο συχνά με νέες βιβλιοθήκες.

 

Από'κει και πέρα, και εγώ είμαι υπέρ του hardware :) Είναι πιο "μουσικό".

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

musictech και toneless' date=' δεν πιστεύω να ζητάτε και προμήθεια για τις συμβουλές που δίνετε ιδιαιτέρως!!! :lol:[/quote']

 

Όχι βρε, δε νομίζω. Ειδικά εγώ, πλάκα έκανα... :)

Το θέμα πάντως έχει απαντηθεί ξανά. Ας πει ο καθένας τη γνώμη του για να σχηματίσει ο Aris_Arkadia "προς τα που" θα προτιμήσει να πάει.

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου