Προς το περιεχόμενο

πεταλακια... ρυθμισεις... πεταλιερες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας... βασικα θα θελα αν ενδιαφερεται ο καθενας απο σας να γραψει τι πεταλια εχει, τι ρυθμισεις εχει σε αυτα...γνωμες...αν προτεινει καποι αλλα πεταλια η να προτεινει καποιες νεες ρυθμισεις σε αλλους... ας πουμε εμενα τα βασικα μου πεταλια ειναι το boss sd-1 για overdrive, proco rat(vintage 90') για distortion, roland space echo για  delay echo κτλπ. κτλπ. kai boss reverb rv-5...

αγαπημενες μου ρυθμισεις:

τα knobs σαν δειχτες ρολογιου που δειχνουν την ωρα...

sd-1-->level:10,tone:10, drive:9-10

rat--> distortion:12, filter:2, volume:1

space echo--> εδω θα ηθελα και δικες σας ιδεες, εχω 2-3 διαφορετικες ρυθμισεις αναλογως τι θελω να παιξω... κανει παπαδες αυτο το πεταλι...

rv-5--> e.level:1,tone:3,time:12,mode:modulation

 

ψηνομαι να αγορασω καποιο tremolo, ποιο προτεινετε εσεις?

επισης, το sd-1 μου εχει βγει παααρα πολυ καλο... ευτυχως που δεν πηγα σε πιο ακριβες επιλογες που ειχα οπως tubescreamer...

 

παιζω indie rock με επιρροες απο radiohead, yeah yeah yeahs, madrugada, dandy warhols κτλπ... εσεις τι πεταλια προτεινετε? ρυθμισεις? τι πεταλια εχετε?

(εχω δει σε ξενα forums τετοιες συζητησεις και θα γουσταρα πολυ να την εκανα με ελληνες για να καταλαβαινουμε και περισσοτερο τι γινεται  :P χεχεχε...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

 

 

  Xρησιμοποιώ έναν ενισχυτή Bugera v22. Το pedalboard αποτελείται από τα εξής:

 

Μια Boss GT-8, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη μπροστά από τον ενισχυτή, αλλά στο send-return του fx-loop του ενισχυτή, ώστε να παίρνω μόνο τα απαραίτητα εφέ (chorus, delay, slicer, flanger, κ.τ.λ.) διατηρώντας τον ήχο του ενισχυτή . Eκτός απ΄τα εφέ, έχω ενεργοποιημένο και το sub-EQ της πεταλιέρας (low cut, high cut frequencies κ.τ.λ.) στο οποίο έχω βάλει κάτι προτινόμενες ρυθμίσεις που βρήκα κάπου στο νετ και κάνουν τον ενισχυτή να ακούγεται πιο ''ζωντανός'' απότι θα ακούγοταν αν ήταν ''σκέτος'' ο ενισχυτής. Επίσης έχω ρυθμίσει το expression pedal της πεταλιέρας σαν volume control, έτσι ώστε όταν παίζω live και θέλω π.χ. να χαμηλώσω λίγο όταν τραγουδάει ή παίζει σόλο κάποιος  ή όταν παίζω σόλο εγώ και θέλω να ''βγω μπροστά'' να ρυθμίζω την ένταση με το πόδι.

 

Για distortion, χρησιμοποιώ το hardwire sc2 valve distortion της digitech. Σχεδόν πάντα το χρησιμοποιώ για σόλο αλλά και για ρυθμικά σε πιο ''σκληρά'' κομμάτια, που το vintage overdrive κανάλι του bugera δεν επαρκεί. Το level στο 9 ακριβώς, το low στο ''1 και 20'', το high στο ''10 παρά 10'' και το gain σχεδόν τέρμα. Στο saturated κανάλι του πεταλιού φυσικά. Έτσι επιτυγχάνω έναν μοντέρνο distortion ήχο, που λείπει από τον bugera v22.

 

Για wah wah χρησιμοποιώ ένα jim dulop cry-baby.

 

Τέλος με το footswitch του ενισχυτή αλλάζω το καθαρό με το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή. Το clean channel σε ένταση το έχω στο 8. Το overdrive channel το έχω λίγο πιο ψηλά, στο 9 ή στο 10. Το gain του overderive channel εξαρτάται από το κομμάτι που παίζω όσον αφορά το πόσο θα το βάλω. Συνήθως με strat δεν το βάζω πάνω από 7, αν παίζω με humbuckers δεν έχω πρόβλημα να το βάλω και στο 10.

 

Τώρα όλα τα υπόλοιπα knobs του ενισχυτή τα βάζω συνήθως στο 5 (ή αλλιώς 12ο' clock αν μιλάμε ορολογιακά). Όμως στα live, κόβω λίγα πρίμα (στο 3 αντι στο 5) γιατί με ''ξουρίζουν'' εντελώς την ώρα που παίζω. Στο σπίτι που είναι πιο χαμηλά η ένταση δεν έχω πρόβλημα να δώσω πιο πολλά πρίμα.

 

Αυτά.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να γίνομαι εριστικός(!) θα ήθελα να καταλάβω σε τι θα σε βοηθούσε κάτι τέτοιο.

 

Ειδικά για πεταλάκια που έχουν συνήθως 3-5 knobs δεν δα και δύσκολο να εξερευνήσεις τους ήχους. Σκέψου τώρα να έχουμε το ίδιο πεταλάκι πχ άντε και τον ίδιο ενισχυτή και να σου λέω ότι πρέπει να βάλεις τα πρίμα στο 12 γιατί αλλιώς ακούγεται θολό και εσύ να μου λες ότι πρέπει να το βάλω στο 9 γιατί κάνει σαν τζιτζίκι και όλη η διαφορά να είναι στον τρόπο που κρατάμε την πένα => παράγουμε άλλο ήχο.

 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το παίξιμό σου θα σε οδηγήσει στον ήχο που θες και θα γίνει από μόνο του (προφανώς με κάποιον εξοπλισμο ή και χωρίς..).

 

Και επίσης δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα οι δικές μου ρυθμίσεις γιατί είναι στον δικό μου χώρο φτιαγμένες στο δικό μου ενισχυτή στην δική μου κιθάρα στον δικό μου τρόπο που παίζω με την πένα και το βασικότερο στο δικό μου γούστο.

 

Αν το θέμα είναι απλά για να γίνεται κουβέντα ε τότε να πω ότι απλά τα βάζω όλα τέρμα ;D ;D ;D :P

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Paranoid_Android, ας πούμε ότι παραβλέπουμε τον παράγοντα "daxtila" και ότι μπορεί να βγει κάτι πρακτικά ωφέλιμο από αυτό το θέμα. Και πάλι δεν είναι πλήρης η περιγραφή σου, αν δεν πεις σε τι ενισχυτή παίζεις και με τι κιθάρα: μάρκα, μοντέλο, μαγνήτες (αν έχουν αλλαχτεί) κ.λπ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να γινεται συζητηση κυριως... και να λεμε διαφορα για πεταλακια γνωμες κτλπ... δλδ ποια η γνωμη του καθενος γι αυτον τον ενισχυτη, για αυτο το πεταλακι και για να λεει ο καθενας τι εχει στην πεταλιερα του... σε αυτο που ειπες εχεις δικιο... για τις ρυθμισεις στα πεταλακια, απλως, π.χ εχει ενας ενα ρεβερμπ η ενα ντιλευ, και δεν βρισκει ακρη ας πουμε μαζι του, η μπορει να θελει να αγορασει κατι και να μην ειναι σιγουρος γι αυτο, μπορει να πληροφορηθει... επισης θα ηταν ωραιο να ελεγε και ο καθενας τι στυλ μουσικης παιζει, τι εξοπλισμο εχει γι αυτην κτλπ. οπως το πες και εσυ... :P συζητηση να γινεται... χεχε... (βασικα παντα μου αρεσαν ξενα φορουμς τετοιου στυλ, και εψαχνα... εψαχνα στο noiz, δεν βρηκα, και λεω, ας κανω εγω την αρχη...  :P ) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε lord_goumis εχω ακουσει πολυ καλα σχολια για το sc2 της digitech... και ειδικα για το overdrive της σειρας... ευτυχως οπως ειπα πιο πριν εχω βρει την υγεια μου με το sd-1  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=178690.0

Άρχισε το διάβασμα και το χάζεμα παράλληλα  :)

Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι σε ένα πετάλι μια ρύθμιση μπορεί να είναι ιδανική για εμένα, αλλά σε κάποιον τρίτο να φαίνεται τελείως ανούσια!

If it works for you δεν έχω το παραμικρό σχόλιο.

 

Τώρα αν θέλεις ιδέες για κάποιο πιο ευέλικτο πετάλι (όπως για παράδειγμα αναφέρεις το RE-20) τότε θα έχει πιο πολύ νόημα να κάνεις ένα thread για το συγκεκριμένο πετάλι ώστε να πάρεις ιδέες. Δοκίμασε και το search είμαι σίγουρος θα βρεις πολλά ενδιαφέρονται πράγματα!

OMEGA MONOLITH

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(εχω δει σε ξενα forums τετοιες συζητησεις και θα γουσταρα πολυ να την εκανα με ελληνες για να καταλαβαινουμε και περισσοτερο τι γινεται  :P χεχεχε...)

 

Έχει γίνει πολλές φορές προσπάθεια με παρόμοιο θέμα αλλά όπως και σε αυτό το θέμα πάντα υπάρχει απαξίωση του σκοπού για τον οποίο άνοιξε το θέμα...οι έλληνες δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο θέμα γιατί είναι πεχταράδες και όλα τα ψυρίζουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης Paranoid_Android, εκτός από όσα σωστά έχουν ήδη πει οι προλαλήσαντες, έστω ότι μπω στη διαδικασία και απαντήσω σε μία μία τις ερωτήσεις σου... πού το ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι κανένας σκατάς πάνω στο όργανο (που απλά τυχαίνει να έχει μια κάποια εμπειρία από εξοπλισμό, άρα και άποψη επί σχετικών θεμάτων), οπότε οι συμβουλές μου όχι μόνο δεν θα σου κάνουν καλό, αλλά μάλλον θα χειροτερέψουν τα πράγματα; Αυτό πάει γενικά σε πολλά παιδιά που ζητούν συνεχώς συμβουλές χωρίς να ξέρουν ποιοι τους τις δίνουν από ένα σημείο και μετά. Απλά μια παρατήρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει γίνει πολλές φορές προσπάθεια με παρόμοιο θέμα αλλά όπως και σε αυτό το θέμα πάντα υπάρχει απαξίωση του σκοπού για τον οποίο άνοιξε το θέμα...

 

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα απαξίωσης, όσο το ότι το ερώτημα, έτσι όπως ετέθει από τον ΟΡ είναι χαοτικό.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν παραπλήσια threads, που αφορούν τα υπάρχοντα, τα ιδανικά και τα φτηνά pedalboards και πιστεύω υπερκαλύπτουν το θέμα.

Τώρα, για το πως ρυθμίζω εγώ το od ή το delay μου είναι τόσο άσκοπο να αναφερθεί, γιατί εξαρτάται, εκτός των άλλων, από τον υπόλοιπο εξοπλισμό μου, δηλαδή κιθάρα, μαγνήτες, ενισχυτή, δυναμικές παιξίματος, λοιπά πεταλάκια, καθώς και απο το κομμάτι, που θα επιλέξω να παίξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου