Προς το περιεχόμενο

Έχει λύση η πειρατεία στα VSTs και τα Plug-ins;


awardwinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά σε όλους.

Πριν θέσω το ερώτημά μου θα αναπτύξω κάποιες σκέψεις μου.

Η πειρατεία δεν σταματάει κλείνοντας ένα site.

Aυτό είναι γνωστό.

Επίσης, ο λόγος που γίνεται η πειρατεία είναι ότι οι τιμές των προγραμμάτων είναι απαγορευτικές για ανανέωση & μεγάλη γκάμα.

Από την άλλη, είναι εκνευριστικό να κάνεις 15 ώρες -ακόμη και με γρήγορη σύνδεση-να κατεβάσεις κάτι (πειρατικά), πόσο μάλλον εάν στο τέλος δεν δουλέψει. Σίγουρα όλοι θέλουν να το αποφύγουν αυτό.

Βέβαια παίζει και το γνωστό άγνωστο φιλαράκι που σου βρίσκει ότι θέλεις αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλύτερο και αν μη τι άλλο δεν αποτελεί λύση.

Ας αφήσουμε απ'έξω τα DAWs (cubase, sonal, pro tools, nuendo!) όσον αφορά τις τιμές.

Ερώτημα: Εάν οι διάφορες εταιρείες που φτιάχνουν VSTs και Plug-inns έδιναν τιμές πώλησης 10-30 ευρώ για τα προϊόντα τους ποιός θα κάθονταν να ασχοληθεί με την πειρατεία;

Εξυπηρετείται κάποιος άλλος σκοπός;

 

Φιλικά,

awardwinner

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 78
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προφανώς αν θα τα έδιναν σ'αυτές τις τιμές (άντε...και λίγο ακριβότερα :D ) θα τα είχαμε original. Το θέμα με την τιμή των soft synths, effects κλπ. είναι ότι, χωρίς να πιστεύω ότι είναι απαραίτητα υπερκοστολογημένα, είναι σε γενικές γραμμές ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Βέβαια είναι και θέμα ψυχολογίας. Δίνεις 500¤ και πέρνεις ένα cd ουσιαστικά με το εγχειρίδιο κλπ. ενώ με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις ένα rack εφέ για παράδειγμα. Προφανώς εισέρχεται και το θέμα ποιότητας του καθενός για τα αντίστοιχα χρήματα αλλά δεν είναι το ίδιο όπως και να έχει. Είναι σαν να πληρώνεις για να πάρεις ένα βιβλίο σε pdf μορφή ενώ με τα ίδια λεφτά το παίρνεις τυπωμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το plug-in έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 

1)Multiple instances

 

2)απουσία D/A-A/D conversion, εφ'όσον χρησιμοποιείται in the box

 

3)είναι αναβαθμίσιμο σε μεγαλύτερο βαθμό απ'το αντίστοιχο hardware

 

4)μπορείς να το δοκιμάσεις εκτενώς στο setup σου πριν το αγοράσεις

 

5)αυτόματη αποθήκευση ρυθμίσεων στο κάθε project

 

6)δεν πιάνει χώρο όπως ένα rack

 

7)είναι φθηνότερο, κα8ώς δεν έχει έξοδα κατασκευής. Μπορεί να παίρνεις ένα CD (ή ούτε καν αυτό, αν το αγοράσεις downloadable) αντί για ένα rack, αλλά πληρώνεις πολύ λιγότερα χρήματα.

 

Φυσικά, δε θέλω να πω ότι τα plug-ins τα κάνουν όλα και τα hardware είναι για πέταμα. Απλά, όταν μπορείς π.χ. να έχεις τον ίδιο ψηφιακό αλγόριθμο σε μορφή hardware ή plug-in, στουντιακά μάλλον βολεύει (και συμφέρει) το plug-in. Το live, βέβαια, είναι άλλη υπόθεση, αν και όλο και αυξάνεται η χρήση των laptops από πληκτράδες.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Θεωρώντας αυτονόητη την "ηθική" των hackers "try before bye" (άσχετα με την καταστρηγησή της από πολλούς-κι απο εμένα δυστυχώς ενίοτε-...) ας θεωρήσουμε αυτονόητη και την σιωπηρή "ανοχή' των εταιρειών -κατά συνθήκη και για λόγους διαφήμισης και προώθησης γνωστοποίησης των προιόντων τους-της πειρατείας..

¶σκηση επί χάρτου..Ποια θα ήταν η εξέλιξη και καθιέρωση της IBM καταρχήν στο hardware και της microsoft παραπλέυρως στο software, αν η πολιτική τους ήταν παρόμοια με την ελιτίστικη και κλειστοφοβική -κυνηγώντας "φαντάσματα"- συμπεριφορά της apple...Φαύλος κύκλος αν την ψάξεις και "μυρίζει"..

Οι παλιοί θα γνωρίζουν..οι νέοι ας κοιτάξουν λίγο πιο πίσω στις ηρωικές εποχές...και ας σταματήσει αυτή η "φιλολογία" και ας ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με την μουσική αυτή καθαυτή, γιατί αισθάνομαι ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια

την καταντήσαμε "παραμελημένη σύζυγο" με όλη μας την προσοχή στραμένη στο καινούργιο κοσκινάκι μας την "ερωμένη" τεχνολογία και τα "κρίματά" της..

Ας αφήσουμε τις εταιρείες και τους hackers να παίζουν το δικό τους παιχνίδι,και ας κρίνουμε ανά ατομική συνείδηση και κατα περίπτωση την στάση μας απεναντί τους..

ΥΓ1 awardwinner οι εταιρείες υπολογίζουν στην τιμολογειακή τους πολιτική και τα πιθανά διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία...Τρανο παράδειγμα τα χαράτσια (βλέπε "for consoumer"...) της RIAA και λοιπών στα cd..

ΥΓ2 Αkis άψογο post .. :wink:

YΓ3 ¶σκηση επί χάρτου στα καθ' ημάς...Ποια θα ήταν η εξέλιξη (τουλάχιστον στην Ελλάδα) και πόσοι από εμάς θα είχαν original το cubase (ακόμα κι εγώ που δεν το χρησιμοποιώ το έχω..) αν δεν είχε διαδοθεί και καθιερωθεί ως απόλυτο μουσικό "εργαλείο",στα τέλη των 80'ς με την πειρατική δισκετούλα για atari???..(εξαίρεση ο Αντώνης Πλέσσας και οι συν αυτόν με την εμμονή τους στο καλύτερο όντως τότε performer...)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά την αρχική ερώτηση, δεδομένης της ανθρώπινης φύσης και σκέψης ("Γιατί να δώσω έστω και ένα ευρώ, αφού μπορώ να το'χω τσάμπα;"), η μόνη λύση απέναντι στην πειρατεία είναι δείχνει να είναι αυτό το παιχνίδι κλεφτών και αστυνόμων.

 

Υπάρχουν άριστα plug-ins σε πολύ προσιτές τιμές και με πολύ φιλικά demos (π.χ. Voxengo, Kjaerhus), δυστυχώς, όμως, η πειρατεία ανθίζει ακόμα και σε αυτά και όχι μόνο π.χ. στα υπερτιμημένα Waves.

 

Επίσης, είναι πραγματικότητα ότι ακόμα και τα ακριβά πακέτα έχουν μικρότερα "αδερφάκια" σε πολύ προσιτές τιμές (π.χ. Cubase SE). Κι εκεί, όμως, έρχεται το "Γιατί να πάρω το φτηνό, αφού μπορώ να έχω τσάμπα το ακριβό;" (άσχετα αν δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ τα 5 automation modes του SX ή το surround 10.2 του Nuendo...).

 

Μ'αυτά και μ'αυτά, εγώ προσωπικά καταλήγω ότι η μόνη λύση για την καταπολέμηση της πειρατείας στο software είναι το καλύτερο ή εξυπνότερο κλείδωμα. Δυστυχώς. Μέχρι στιγμής, τα μόνα plug-ins που δε γνωρίζω να "κυκλοφορούν" σπασμένα είναι αυτά που είναι γραμμένα για συγκεκριμένες DSP κάρτες και είναι κλειδωμένα πάνω στη συγκεκριμένη κάρτα με την οποία θα χρησιμοποιηθούν (UAD-1, TC Powercore μετά την έκδοση 1.8, Creamware). Δε μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για τα Pro Tools, καθώς δεν έχω επαφή.

 

Από εκεί και πέρα, το αν κάποιος θα αγοράσει το software που χρησιμοποιεί είναι αφ'ενός θέμα συνείδησης, αφ'ετέρου το κατά πόσο φοβάται μην τον "τσακώσουν" (εδώ που βρίσκομαι έχει ήδη θεσπιστεί υπηρεσία που κάνει tracking ποιοι κατεβάζουν πειρατικά games και μετά αναλαμβάνει η αστυνομία).

 

npap, συμφωνώ ότι η πειρατεία βοήθησε στην καθιέρωση διαφόρων πακέτων software. Νομίζω πως έτσι έχουν καθιερωθεί και τα Windows, άλλωστε, ποια άλλη εταιρεία έχει "κυκλοφορήσει" ξεκλείδωτη έκδοση του λειτουργικού της; (Win XP Corporate Edition)

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο bill πάντως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη του, οτι προτιμά να χρησιμοποιούν windows σπασμένα, παρά λειτουργικό άλλης εταιρίας..

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω οτι τα επαγγελματικα προγράμματα θα επρεπε να ειναι ελέυθερα!

Να μπορεί ο καθένας να χρησημοποιεί, να τα δοκιμάζει και οταν ή αν τα χρησημοποιήσει για επαγγελματικούς λογους να τα δηλωνε και να πληρωνε δικαιώματα.Και αν πάλι καποιος πιστεύει οτι χρειάζεται κατι να το εχεί μόνιμα τοτε να το αγόραζε.

Αυτό θα ειχε ως αποτέλεσμα την προώθηση όλων των προιόντων, την επικράτηση των καλυτερων και την συνεχή προσπάθεια των εταιρειών να βελτιώνουν συναιχώς τα προιόντα τους.

Δεν καταλαβαίνω γιατι ο ερασιτέχνης ή ο χομπίστας θα πρέπει να ειναι νομοτυπος πληρωνοντας χιλιάδες ευρω μεχρι να βρεί τι του χρειάζεται μονο και μονο για να κάνει το κέφι του.

¶ρα οι κρακεραδες καλα κανουν και παλυπτουν αυτό το κενο ( της ελευθερης διακίνησης) και μπορεί ο καθένας να εχει προσβαση σε οτιδήποτε νέο προιον προκύπτει και σε τελευταία αναλυση να το χρησημοποιει κιόλας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Ο λόγος που έθεσα το θέμα είναι για να γίνουμε περισσότεροι και να ζητάμε πιό πολλά. Η αφορμή δε, οι συχνές αναφορές στην πειρατεία, στο αν φταίμε εμείς για την ύπαρξή της, καθώς και οι διάφορες 'επιθέσεις' κάποιων σε άλλους για χρήση σπασμένων προγραμμάτων.

Τα πλεονεκτήματα των plug-ins όπως και των VSTis είναι σαφώς πολλά ένατι των racks αλλά προϋποθέτουν την αγορά υπολογιστή και DAW. Πλάκα κάνω. Είναι lame το επιχείρημα αλλά το software έχει πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής.

Η διαφήμιση μέσω της πειρατείας είναι καλή αλλά και με ένα demo από την ίδια την εταιρεία καλύπτεσαι πριν αγοράσεις. Οι demo εκδόσεις δεν καλύπτουν επαγγελματικές ανάγκες και πειραματισμούς.

Τα διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία είναι πολύ μεγάλα. Με φθηνότερα προϊόντα θα πολλαπλασιάζονταν τα κέρδη. Είναι πλέον πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο επαγγελματικά ή μη.

Οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη λύση των 4-5 tracks ανα cd/lp για να μειώσουν τις τιμές.

Η RIAA και κάθε τέτοια οργάνωση, όποιο μέτρο και να εφαρμόσει, καθώς και το έξυπνο κλείδωμα δεν δίνουν λύση αλλά απλά μια καινούρια πρόκληση.

Από τη φιλολογία αυτή γεννιούνται καλά πράγματα. Οι εταιρείες που θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν ακούνε αυτά που ζητάνε οι καταναλωτές.

Συμφωνώ ότι ένας μουσικός δεν πρέπει να χάνεται μέσα στα κυκλώματα και να ξεχνάει το στόχο του, αλλά για να κάνεις αυτό που θες πρέπει να τα κάνεις και τα δύο. Πως αλλιώς;

Τέλος, καταλαβαίνω ότι έχει κάποια τρύπα το σκεπτικό μου γιατί αν δεν είχε όλα αυτά θα είχαν ήδη γίνει. Γι' αυτό άλλωστε ρώτησα.

Όπως και να έχει, απαιτείται χρόνος για να γίνουν αλλάγές που προϋποθέτουν τη σύμπραξη τόσο πολλών εταιρειών και οργανισμών. Το γεγονός ότι οι τιμές πέφτουν δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ανταγωνισμού αλλά κα της συνειδητοποίησης του εν λόγω προβλήματος εκ μέρους των εταιρειών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ πιστεύω κάτι άλλο.. η πειρατεία έχει τσακίσει τα πάντα. ένα τεράστιο ποσοστό καταναλωτών χρησιμοποιεί σπασμένα προγράμματα η κατεβάζει μουσική απτο νετ.. παρόλα αυτά, οι εταιρίες αντί να κλείνουν η μια μετά την άλλη, μας προμηθεύουν με νέα προγράμματα και αναβαθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι, σωστά?

Χωρίς τα softwares,τα hardwares θα πεθάνουν(μιλάω για τους υπολογιστές)...οπότε μήπως οι εταιρίες επεξεργαστών και γενικά hardware εξαρτημάτων, πριμοδοτούν-επιδοτούν της εταιρίες softwares για να συνεχίσουν να πωλούν?

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

whiteNoise με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στο θέμα της ψευδοεξάτησης που θέλουν να δημιουργούν οι εταιρείες στους καταναλωτές. Είναι μία γνωστή πολιτική και δουλεύει άψογα πολλά χρόνια.

Μάλιστα, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι κατασκευαστές επεξεργαστών,OS κτλ μπορούν πολύ εύκολα (με σκόπιμη μερικλη ή ολική ασυμβατότητα) να βγάλουν κάποιο software από την αγορά, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αυτοί κάνουν μόνοι τους παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη περισσότερο, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό από νέες εκδόσεις και αναβαθμίσεις, αυτές είναι που δημιουργούν την ανάγκη για πιό εξεληγμένο hardware.

Αν τα παραπάνω στέκουν τότε ο φίλος Aiolos που λέει ότι έπρεπε το software να είναι τσάμπα και ότι οι crackers καλά κάνουν έχει απόλυτο δίκιο.

Δηλαδή, όποιος αγοράζει original τρέφει αυτό το μηχανισμό και διαιωνίζει την κατάσταση.

Στροφή τότε προς τα σπασμένα και απαίτηση χαμηλών τιμών.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί τα σκαλίζω, η απάντηση είναι ότι πληρώνω/νουμε πολλά και αυτοί θησαυρίζουν.

...και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά δεν θέλω να ξεφύγω απ'το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου