Προς το περιεχόμενο

Mastering στο εξωτερικό...Αξίξει τελικά;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

..Ολα στο χαρακωμα της τσεπης τελικα...ηθος, υφος και επιχειρηματικοτητα για μια χουφτα διαφημιση και πελατεια..Και δεν αφορα το Athens mastering μονο ( γιατι παλι θα πρεξηγηθω γιατι ο,τι λεω )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 115
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

'Aιντε παιδιά όλοι μαζί να πούμε και πόσο μεγάλη την έχουμε.

 

Αλλά να είναι και σε cm για να δείχνει μεγαλύτερη.

 

Edit: mm ήθελα να πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ατακα ΑΜΑΝ:

Ο ηρωας πηγαινει σε φαρμακειο για να παρει προφυλακτικα και ο φαρμακοποιος του δινει ενα χαρακα για να μετρησει τα πληθη...Οποτε βγαινει με τον χαρακα κρατημενο αναποδα και κανει στον φαρμακοποιο

"Οριστε κυριε"

Αναυδος ο φαρμακοποιος κοιταει και τα 15 εκατοστα του χαρακα και του κανει:

"Και που να σηκωθει"..

Και του απανταει ο δυστυχης ηρωας:

"Εε..απο την κατω πλευρα" ( δειχνοντας συγχρονως την πλευρα που βρισκεται πισω απο το 0 του χαρακα )

 

αχ..καλες εποχες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..Ολα στο χαρακωμα της τσεπης τελικα...

 

Σωστά.

Μ'αυτόν τον γνόμωνα είσαι πολλές φορές αναγκασμένος να ξεπετάς τις κιθάρες ολόκληρου άλμπουμ σε 4 ώρες, με τη δικαιολογία ότι όλα θα "φτιάξουν" στο editing.

Αφού λοιπόν η μίξη έχει πάει περίπατο, σου λένε ότι όλα θα "έρθουν" στο mastering.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παγίδα.

Ας αφιερώσουμε λοιπόν ώρες (=χρήμα) για σώστό recording και ας βελτιώσουμε τα παιξίματά μας στα sessions.

Έτσι εξασφαλίζουμε σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του mastering είτε αυτό γίνεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως συμφωνώ ότι τα πάντα ξεκινάνε από την μίξη, το panning, και όλα αυτά που προηγούνται λίγο πριν πάει για mastering η παραγωγή, όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι προλαλήσαντες. Μπορούν να γίνουν κάποιες αξιοθαύμαστες βελτιώσεις, (και αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα του masterα), όμως όλα έχουν ένα όριο. :)

Όσον αφορά το ΑΜ και τον ChrisΗ, (όχι ότι χρειάζεται δικηγόρο ο άνθρωπος), σε προσωπική συνεργασία που είχα πριν δύο μήνες, περίπου μπορώ να πω ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Και από το αποτέλεσμα, συγκρίνοντας το pre mastering υλικό με το after mastering, αλλά και από το customer servis. Γιατί ζητώντας πληροφορίες με ένα απλό email, και περιμένοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έπαιρνα ένα απαντητικό email με γενικές πληροφορίες ίσως από κάποια γραμματέα, μου τηλεφώνησε στα Χανιά ο ίδιος ο ChrisΗ, και μου μιλούσε κοντά μία ώρα για τις όποιες απορίες μου.

Αλλά και με συμβουλές μίξης που στο κάτω κάτω δεν ήταν υποχρεωμένος να μου αναλύσει.

Το παλικάρι ούτε το ήξερα ούτε με ήξερε. Και μιλήσαμε λες και πίναμε καφέ μαζί την προηγούμενη. Αυτό το λέω γιατί απλά είναι το λιγότερο άδικο να λέμε ότι έχει κάποια υπεροψία όσον αφορά την δουλειά του. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Βασικα ειναι απλα τα πραγματα κατα καποιο τροπο...εχοντας στειλει αρκετους δισκους για μαστερινγ στο εσωτερικο και το εξωτερικο τα τελευταια 2 χρονια εχω να πω τα εξης....το μαστερινγ ειναι μια πολυ λεπτη διαδικασια...που μπορει να φτιαξει η να χαλασει ενα δισκο...το σημαντικο και αυτο που πληρωνεις πιο ακριβα ειναι 1ον η εμπειρια αυτου που το κανει(μετρημενη σε επιτυχιες κυριως) 2ον την επενδυση που εχει κανει σε εξοπλισμο/χωρο και 3ον και εξισου σημαντικο το γεγονος οι δεν εχει ερτηει σε επαφη με τα κομματια για αρκετο χρονο οστε να χασει την αντικειμενικοτητα τοθ απεναντι σε αυτα...Σε οποιον πελατη ερχεται στο στουντιο μου τους λεω οτι για μαστερινγ ειναι καλυτερα να το στειλουν εξω....οι λογοι?πολυ απλοι...καταρχην δεν μπορο να καταλαβω γιατι οι μαστεραδες στιν ελλαδα εχουν την εντυπωση οτι η μιξη που εχεις στειλει ειναι λαθος και θελει διορθωσεις....με οσους εχω ερτηει σε επαφη εχουν προβλημα να καταλαβουν οτι υπαρχουν περιπτωσεις που ΔΕΝ θες να εχεις δυναμικο ευρως....και μην ακουσω τις γελειωτητες για το αν ειναι καλο η κακο...ολοι το χερουμε οτι το συγχρονο μαστερινγ σκοτωνει τισ δυναμικες....αλλα υπαρχει λογος για αυτο...αν δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου συμφωνα με τις οδηγιες του πελατη τοτε ο πελατης θα παει αλλου.Αυτο που μου αρεσει οσες φορες εχω παει εξω ειναι οτι θα τους πεις το θελω οσο πιο δυνατα γινεται και δεν εχουν κανενα προβλημα να το κανουν...εννοειται οτι δεν θα πεις σε καποιος πως να κανεις τη δουλεια του...αλλα μπορεις απλα να πας αλλου....εδω εχω ακουσει το εξωρενικα γελειο οτι ζητουν stems για να ξανακανουν τη μιξη....το ποιο γελειο που εχω ακουσει....επισης σχετικα με την εμπειρια ενταξει...εγω προτιμω υτος που θα μαστεραρει τους δισκους ποπυ στελνω να εχει κανει δουλειες που εχουν πουλησει παγκοσμιως και πολυ...ευκολο να λες οτι οι πεππερς εχουν χαλια μαστερινγ...αλλα σιγουρα δεν εχεις ακουσει τις μιξεις πριν του μαστερινγ...απο εκει και περα τελος δεν δεχομαι με τις τιμες (που ειναι ιδιες με πολλα εξω) να μου κανει οα λλος ματερινγ με τη uad....μπακαλικο το καναμε?

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπερδέψαμε την βουρτσα με την ...(να μη πω τι :oops: )

 

ξεφνικά επειδή έχουμε όλα τα σπασμένα plug ins και τα ηχειακια μας των 300 ευρώ νομίζουμε οτι γίναμε και μαστεράδες (εκτός βέβαια απο γαματοι μουσικοί και παραγωγοί).

εγώ προτείνω όποιος αρχίζει κουβέντες θάβοντας καταξιωμένους απο την δουλειά τους επαγγελματίες ,σε έναν -κακα τα ψέμματα- μικρό χώρο, να έχει τουλάχιστον επιχειρήματα.

οι αερολογίες και οι μεγαλοστομίες που το κυριότερο είναι ανώνυμες μόνο κακό κάνουν.

εδώ ρε μάγκες μπήκε ο bruce swedien (συμπαραγωγός του thriller και πολλών άλλων δίσκων) στο gearslutz και όλοι αυτοί οι επαγγελματίες με τον φοβερό εξοπλισμό τον αντιμετώπισαν με ειλικρινή σεβασμό. αυτό δυστυχώς ΠΟΤΕ δε γίνεται εδώ.

 

ps:το τελευταίο κομμάτι του χατζηγιάννη (χέρια ψηλα) αν μη τι άλλο έχει φοβερή παραγωγή. (και είμαι απο αυτούς που τον αντιπαθούν 8O )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι επιχειρήματα θα μπορούσε πάντως να έχει κάποιος όταν πρόκειται για κάτι έντελώς προσωπικό; Και η μίξη, αλλά και το mastering είναι υποκειμενεικά πράγματα. Εκεί παίζει ρόλο και η αισθητική του καθενός. Η μίξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια γνώμη. "Opinions are like a***oles. Everybody has one".

Μάλλον χρειαζόμαστε τις διακοπές.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν λέω επιχειρήματα στο συγκεκριμένο πράγμα εννοω :

 

-να έχει το premaster υλικό

-το postmaster

-και να πει τις προσωπικες του εντυπώσεις απο την διαδικασία,την αντιμετώπιση κλπ

 

απλά πράγματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου